Πολιτική Πολιτική από το newsbeast.gr

Ζητείται η άρση ασυλίας του Μάριου Σαλμά – Newsbeast

Το δρόμο για τη Βουλή πήρε δικογραφία με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριο Σαλμά, η οποία αφορά υπερτιμολογημένες αρθροσκοπήσεις.
Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να αρθεί η βουλευτική του ασυλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαφαίνονται ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ´ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.
Η υπόθεση αφορά ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ χιλιάδων ευρώ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις. Στο επίκεντρο της έρευνας βρέθηκαν συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με δυο διαγνωστικά κέντρα ,ένα εκ των  οποίων συστεγάζονταν με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά.
Ελέγχθηκαν συνολικά 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση. Τα 543 συναγογραφήθηκαν από το Μάριο Σαλμά και φέρονται να διαπιστώθηκαν παρατυπίες στο σύνολο τους. Μεταξύ αυτών 363 ήταν χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου ενώ 109 δεν έφεραν σφραγίδα του παρόχου υγείας.
Συνολικά το διάστημα από 15/6/15 ως 31/8/16 και στους δυο παρόχους πληρώθηκαν 554.458 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα διαπιστώνει ότι τα περισσότερα παραστατικά, τα οποία αποζημιώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ δεν ήταν νομότυπα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχίζεται η έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, όπως οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ και ιδιώτες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: