Αγορές Αγορές από το sofokleousin.gr Οικονομία

Wall Street: Νέα κέρδη, ισχυρή άνοδος για τον Nasdaq

Εκροές 20,5 δισ. δολ. από τις μετοχές παγκοσμίως προκάλεσε η νέα ένταση ΗΠΑ-Κίνας

Ενημερώσου τώρα!!!

Όλες οι αλλαγές του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών. Νο 4469/17

Επιχειρήσεις | Επαγγελματίες | Έμποροι | Ιδιώτες

Ρωτήστε μας και προστατευτείτε

Τηλ.: 211-0137600-1


Με νέα κέρδη ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street καθώς οι επενδυτές αναθάρρησαν μετά από δημοσιεύματα ότι ο Τραμπ θα αναβάλλει για έξι μήνες τους δασμούς στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων.

Η αναβολή έρχεται τη στιγμή που οι ΗΠΑ είναι σε διαπραγματεύσεις με την Κίνα για την επίτευξη συμφωνίας. Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου ενίσχυσαν τους δασμούς που επέβαλαν εκατέρωθεν τις τελευταίες ημέρες, κλιμακώνοντας μια διαμάχη που προκάλεσε αναταραχή στις αγορές και απειλεί την παγκόσμια οικονομία.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι αναμένει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα στο επόμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις ήταν αποδοτικές αλλά ακόμα χρειάζεται δουλειά.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,46% ή 116 μονάδες στις 25.648, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,58% στις 2.850 μονάδες ενώ εντυπωσιακά έκλεισε ο Nasdaq που κινήθηκε υψηλότερα 1,13% στις 7.822 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Visa (+1,5%) και Pfizer (+1,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Walmart (-0,6%) και 3M Co (-0,5%).

Στο μέτωπο της οικονομίας, η Fed ανέβασε τις πιθανότητες για ύφεση τους επόμενους 12 μήνες στο 27,5%, στο υψηλότερο σημείο από την οικονομική κρίση.

Παράλληλα προβλημάτισε η αναπάντεχη πτώση 0,2% στις λιανικές πωλήσεις τον Απρίλιο στις ΗΠΑ την ώρα που αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,2%.

Αντίστοιχα, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,5% τον Απρίλιο στις ΗΠΑ έναντι ενίσχυσης 0,1% που ανέμεναν οι αναλυτές, Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική μηνιαία πτώση.

Επιπλέον, επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης μετά την μικρότερη αύξηση των τελευταίων 16 ετών στις λιανικές πωλήσεις της Κίνας. Ειδικότερα οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 7,2% τον Απρίλιο έναντι αύξησης 8,7% τον προηγούμενο μήνα και πρόβλεψης για άνοδο 8,6%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 1,2% στα 61,78 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,1% στα 1.297 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά ανοδικά σε σχέση με το ευρώ στο 1,1204 δολ. από 1,1205 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση τριών μονάδων βάσης στο 2,38%.

Πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: