Πολιτική Πολιτική από το sofokleousin.gr

Βουλή: 34 βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς

Βουλή: 34 βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς

Με 34 νομοτεχνικές βελτιώσεις, τις οποίες κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, ολοκληρώθηκε και σε β’ Ανάγνωση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την κοινοτική οδηγία που αφορά τους εταιρικούς μετασχηματισμούς και την έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων στο πλαίσιο δημοσίων συμβάσεων.

Ο κ. Πιτσιόρλας έκανε αποδεκτές σειρά προτάσεων και παρατηρήσεων παραγωγικών φορέων και κομμάτων, ενώ διαβεβαίωσε ότι μέχρι τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα προχωρήσει σε περαιτέρω νομοθετικές αποσαφηνίσεις πάνω σε ορισμένα θέματα που τέθηκαν από βουλευτές, όπως για τον κίνδυνο καταδολίευσης πιστωτών και το θέμα της εξάμηνης παραγραφής.

Σημειώνεται ότι υπέρ της αρχής του σχεδίου νόμου έχουν ταχθεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή το καταψήφισαν. Από την πλευρά τους, ΝΔ, ΔΗΣΥ και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν θετικοί για τις νέες ρυθμίσεις, ωστόσο, επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με την τροπολογία για την ιατρική κάνναβη που έχει κατατεθεί, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι είναι διευκρινιστικού περιεχομένου. Όπως τόνισε, υπάρχουν προς έγκριση πολλοί επενδυτικοί φάκελοι, ωστόσο, από τις αρμόδιες υπηρεσίες διαπιστώθηκε ότι δεν είχε αποσαφηνιστεί πλήρως στον προηγούμενο νόμο ότι επιτρέπεται η καλλιέργειά της σε περιοχές υψηλής παραγωγικότητας και αυτό κάνει η νέα τροπολογία.

Πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: