Πολιτική Πολιτική από το sofokleousin.gr

Βαρουφάκης: Χωρίς διαφάνεια στην ΕΕ, δεν υπάρχει δημοκρατία

Βαρουφάκης: Χωρίς διαφάνεια στην ΕΕ, δεν υπάρχει δημοκρατία

Τους πρώτους υποψήφιους του για τις Ευρωεκλογές παρουσίασε το ΜέΡΑ25, σε εκδήλωση στην Αθήνα όπου ο Γιάννης Βαρουφάκης ανέλυσε τις απόψεις του για την Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Τη στήριξή τους έδωσαν με βιντεοσκοπημένο μήνυμα προσωπικότητες όπως οι Μπράιαν Ίνο, Αλφόνσο Κουαρόν και Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών πρότεινε τα κέρδη της ΕΚΤ να χρηματοδοτήσουν την καταπολέμηση της φτώχειας στην Ευρώπη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία.

Ζήτησε περισσότερη διαφάνεια σημειώνοντας ότι «χωρίς διαφάνεια, δεν υπάρχει Δημοκρατία», ενώ άφησε ξανά αιχμές για όσα συμβαίνουν στο Eurogroup, όπου πίσω από κλειστές πόρτες λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις για τους λαούς.

Μιλώντας για τη μεγάλη δημοσιονομική κρίση και το ρόλο του χρηματοπιστωτικού συστήματος επισήμανε καταχειροκροτούμενος ότι «στην Ισλανδία έχουν μπει στη φυλακή 86 τραπεζίτες».

Την υποστήριξη τους στο ΜέΡΑ25 εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας Katrín Jakobsdóttir. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο διάσημος μουσικός Μπράιαν Ίνο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αποκατασταθεί η πραγματική δημοκρατία στην Ευρώπη, ενώ λιτό μήνυμα έστειλε και ο υποψήφιος για Όσκαρ με την ταινία Ρόμα Αλφόνσο Κουαρόν.

Πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: