Πολιτική Πολιτική από το newsbeast.gr

Τους τελευταίους μήνες η ψαλίδα με τη ΝΔ κλείνει διαρκώς – Newsbeast

«Ο Σύριζα έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ενός αριστερού-προοδευτικού πόλου, που ως στόχο έχει τη διαμόρφωση μιας νέας προγραμματικής πρότασης για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και συμπληρώνει «η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται σε δυνάμεις της ανένταχτης Αριστεράς, της οικολογίας αλλά και της Κεντροαριστεράς, που συνειδητοποιούν την ανάγκη οριοθέτησης από τον νεοφιλελευθερισμό».
Για τις σχέσεις με το ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι «οι διαφορές μας είναι μεγάλες με τη σημερινή ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και όσο αυτός ο χώρος δεν επαναπροσδιορίζεται στρατηγικά, θα βιώνει μια διαρκή κρίση ταυτότητας» και υπογραμμίζει «είμαστε δύο διακριτοί πολιτικοί χώροι με διαφορετικές ιστορικές διαδρομές, με σχέσεις αντιπαλότητας τα προηγούμενα χρόνια, που όμως οφείλουν να αναζητήσουν τη δυνατότητα της προγραμματικής σύγκλισής τους στη νέα περίοδο. Όμως κάτι τέτοιο προϋποθέτει διάθεση και από τις δύο πλευρές».

Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ εκτιμά ότι «τους τελευταίους μήνες η ψαλίδα κλείνει διαρκώς και η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα δοθεί επί ίσοις όροις». «Δεν μένει αδιάφορος ο κόσμος της εργασίας βλέποντας την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Ούτε όσοι θα λάβουν την επιδότηση του ενοικίου τους ή όσοι ελευθεροεπαγγελματίες δουν την ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών τους, αλλά και χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες που για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια θα δουν μείωση στον ΕΝΦΙΑ που καταβάλλουν» επισημαίνει.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: