Πολιτική Πολιτική από το newsbeast.gr

Τον απολογισμό της τετραετίας στην περιφέρεια της Αττικής έκανε η Δούρου – Newsbeast

Απολογισμό 4ετίας της περιφερειακής Αρχής υπό τη διοίκηση της «Δύναμης Ζωής» έκανε η Ρένα Δούρου, κατά την χθεσινή ειδική συνεδρίαση για τον απολογισμό πεπραγμένων 2018, του περιφερειακού συμβουλίου.
Η περιφερειάρχης έδωσε έμφαση, όχι στην απαρίθμηση των έργων, αλλά στο στίγμα των πεπραγμένων μέσα από το κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο που «οικοδομήσαμε και υλοποιούμε 4,5 χρόνια στην Περιφέρεια Αττικής», όπως είπε.

Πρόσημο – σημείωσε – που σφραγίζει την Περιφέρεια με δύο τρόπους: Με την αλλαγή του ηθικού υποδείγματος άσκησης διοίκησης, με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα, κοινωνική λογοδοσία και παράλληλα με την υλοποίηση εκείνων των πολιτικών που αλλάζουν το πρόσωπο της Αττικής. Είτε μιλάμε για κρίσιμες υποδομές, είτε για κοινωνικές παρεμβάσεις για το καλό των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.
«Λειτουργήσαμε υπέρ των τοπικών κοινωνιών και όχι των παραταξιακών ή των κομματικών συμφερόντων», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία προκατάληψη απέναντι στους δήμους «όπως συνέβαινε ως το 2014». Υπογράμμισε ότι όλες οι παρεμβάσεις που έγιναν σε υποδομές, κοινωνία, παιδεία, αθλητισμό, πολιτισμό, επιχειρηματικότητα, δεν είναι τυχαίες ή αποσπασματικές και ότι «εντάσσονται στον συνολικό, στρατηγικό μας σχέδιο για να κάνουμε την Αττική μοχλό ανάπτυξης και κρίκο κοινωνικής αλληλεγγύης».
Ως ενδεικτικό παράδειγμα ανέφερε τον σχηματισμό της «Αττικής Ριβιέρας», με τη δημιουργία του εμβληματικού και αντιπλημμυρικού έργου στο Φαληρικό όρμο και τις παρεμβάσεις στο Μικρολίμανο και τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ.
Πρόκειται για έναν νέο υπερτοπικό πόλο ανάπτυξης με όρους κοινωνικής συνοχής, που δεν εξυπηρετεί μόνο την Αττική, αλλά συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, σημείωσε η ίδια.
Η περιφερειάρχης χαρακτήρισε «παράδοξη» την αντιμετώπιση που τυγχάνει από πλευράς μέσων ενημέρωσης το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου, το οποίο «παραδίδεται εντός ολίγων εβδομάδων, προσφέροντας απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα». Παρατήρησε ότι με άλλους περιφερειάρχες το έργο θα είχε χαιρετιστεί ως κεφαλαιώδες σημασίας, ενώ σήμερα, στις περισσότερες ιστοσελίδες, «όλως τυχαίως, παρουσιάζεται ως ένα έργο που… σχεδόν γίνεται μόνο […] Ένα έργο ορφανό, επειδή τρέχουμε εμείς, η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, με το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο, το πρόσημο της Αριστεράς».
Η αντιμετώπιση αυτή «δεν μειώνει τη σημασία του έργου, αλλά εκείνους που επιχειρούν να συσκοτίσουν ένα επίτευγμα για την Αττική και τον τόπο» σημείωσε η Ρ. Δούρου και διαπίστωσε στη συνέχεια, πως τη συμπεριφορά αυτή δεν την επιδεικνύουν λίγοι άνθρωποι, αλλά «ένα ετερογενές μέτωπο, που συστηματικά βάλλει, χωρίς επιχειρήματα, ενάντια σε κάθε πρωτοβουλία και πολιτική της Περιφέρειας». Συστηματικά, συνέχισε η Δούρου, επιτίθεται με διαστρεβλώσεις και ψέματα – και αυτό γιατί ενοχλούμε, έχοντας επιλέξει να τα βάλουμε με τα μικρά και τα μεγάλα συμφέροντα. Να ξεβολέψουμε καταστάσεις».
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι εκπρόσωποι των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων προέβησαν σε ολομέτωπη αντιπαράθεση, αμφισβητώντας τα έργα, τις προθέσεις και την αποτελεσματικότητα της Περιφερειακής Αρχής. Εξαίρεση αποτέλεσε ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιάννης Μοίρας, από την παράταξη που επρόσκειτο στους ΑΝΕΛ μέχρι πρότινος, ο οποίος τόνισε ότι τα έργα υποδομής, τουλάχιστον στην περιοχή του Πειραιά (Δραπετσώνα, γυναικείες φυλακές στον Κορυδαλλό, οι αναπλάσεις στην Ηετώνεια Πύλη, στο Καστράκι, στο Μικρολιμάνο, στο Σχιστό, στο Κερατσίνι, στο Πέραμα και αλλού) είναι απολύτως ορατά και σημαντικά για την αναβάθμιση της ζωής των τοπικών κοινωνιών. Ο κ. Μοίρας έκανε λόγο για «ετεροβαρή» αξιολόγηση της περιφερειάρχη από τα μέσα ενημέρωσης, συγκρίνοντας τη στάση τους με αυτήν που επιφυλάσσουν στον ομόλογο της στην Στερεά Ελλάδα, η οποία όπως είπε, είτε αποκλείεται από τα χιόνια, είτε καίγεται, «ουδείς αναζητά τον εξαφανισμένο εκλεγμένο».
Αναφερόμενος στο «ταγκό της αλληλεξάρτησης» μεταξύ της Ρ. Δούρου και της κυβέρνησης, όπως της καταλόγισαν οι πολιτικοί της αντίπαλοι, ο κ. Μοίρας επισήμανε ότι «καλά θα ήταν να αποφεύγουν την κριτική οι εκπρόσωποι των συνδυασμών που έχουν άμεση σχέση με την ΚΕΔΚΕ και ΕΝΠΕ, και που αντί να προωθήσουν προτάσεις για την βελτίωση του «Κλεισθένη», προτίμησαν να ασκήσουν χαμηλή αντιπολιτευτική αντιπαράθεση». Σχολιάζοντας τον προσδιορισμό περί «ετερογενούς μετώπου» επιθετικότητας που δέχεται η κ. Δούρου, ο ίδιος το χαρακτήρισε «συμπαγές μέτωπο, το οποίο εκπροσωπεί συστήματα εξουσίας που κυβερνούσαν λυμαίνονταν την εξουσία οδηγώντας τη χώρα στην γνωστή χρεοκοπία».
Αναφερόμενος στην καταστροφή στο Μάτι, ο Γιάννης Σγουρός είπε ότι η Περιφερειακή Αρχή «παρέδωσε καμένη γη», ενώ άλλοι περιφερειακοί εκπρόσωποι απέδωσαν ευθύνες στη Ρένα Δούρου για τα έργα στη Μάνδρα, για υποβάθμιση του ρόλου του ΠΕΣΥ, για ανεπάρκεια στη διαχείριση των απορριμμάτων, για την καθυστέρηση του αποχετευτικού δικτυού της Αν. Αττικής, για έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης κ.λ.π..
Νωρίτερα η περιφερειάρχης και πριν αναφερθεί σε αντιπροσωπευτικά έργα, είχε τονίσει ότι το κριτήριό μας ήταν και παραμένει η αντιμετώπιση προβλημάτων που έπρεπε να είχαν λυθεί εδώ και δεκαετίες, από εκείνους που και σήμερα για μια ακόμη φορά αυτοχαρακτηρίζονται «ανεξάρτητοι αυτοδιοικητικοί». Χωρίς ονόματα, «φωτογράφισε» τους ανθυποψήφιούς της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «τους ξέρουμε καλά, γιατί είναι στα πράγματα δεκαετίες, είτε στον πρώτο, είτε στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης – και παρότι κράτησαν για χρόνια τα ηνία στον δήμο, στη Νομαρχία ή την Περιφέρεια, δεν εδέησαν να κάνουν τα στοιχειώδη: Να κάνουν αντιπλημμυρικά έργα στη βάση στρατηγικού σχεδιασμού, να διαχειριστούν τα υγρά απόβλητα της Ανατολικής Αττικής για να μην «ταξιδεύουν» ως την Ψυττάλεια. Να προχωρήσουν μια νέα, οικονομικά και οικολογικά δίκαιη και βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, ώστε να κλείσει η μεγαλύτερη χωματερή της Ευρώπης, η Φυλή. Να εκπονήσουν ένα συνεκτικό σχέδιο προβολής του τουρισμού της Αττικής. Να προβάλουν σε εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα της Αττικής γης. Να στηρίξουν πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές, κτίζοντας νέες και αναβαθμίζοντας υφιστάμενες. Να καθιερώσουν τους Εορτασμούς για την Απελευθέρωση της Αθήνας από τους Ναζί, τιμώντας στην πράξη, τα πάνω από 600.000 θύματα της πατρίδας, από τον ιταλικό φασισμό και τον γερμανικό ναζισμό.

Πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία:

Video

Uniquely strategize progressive markets rather than frictionless manufactured products. Collaboratively engineer reliable.

Advertisement

Advertisement Small

Flickr

 • la maison de l'orange amère
 • bougainvilliers
 • la colère de l'eau
 • Aïn
 • bab volet
 • setu
 • setu & seti
 • kabou
 • visu

Follow Me

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

ThemeForest

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

Όλες οι κατηγορίες

Calendar

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

RSS Meks Blog

 • 10 Best Knowledge Base & Wiki WordPress Themes 2021 15/09/2021
  Running a successful online business requires an exceptional WordPress knowledge base theme that organizes documentation and helps customers. Customization options, intuitive navigation, unique layouts, and fast responsiveness are just some of the features you need. The following 10 WordPress wiki themes represent the best options for 2021 and beyond. Explore the full range to determine […]
  Dusan Milovanovic
 • How to increase WordPress Memory Limit (quick fixes) 16/06/2021
  Here is a post about how to increase the memory limit in WordPress. Allowed memory size exhausted error message showed up in your WordPress installation? No worries – this is one of the most common errors in WordPress. You can apply an easy fix by increasing the memory limit in your PHP. Table of Contents […]
  Dusan Milovanovic
 • How to use (and why) WordPress sitemap plugin 01/03/2021
  Did you know that by knowing how to use the WordPress sitemap plugin you can significantly improve your site’s visibility and traffic? Although it isn’t mandatory to have a sitemap on your site, having one significantly improves the site’s quality, crawlability and indexing. All this is important for better optimization, which is why we wanted […]
  Ivana Cirkovic
 • 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] 18/01/2021
  You’re determined to start or improve your podcast but don’t know which podcast software to use to really make it stand out? We’ve got you! #podcasting Top 22 free and premium podcast software for your show #WordPressTips #podcasting The post 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! 23/11/2020
  Wondering how to improve digital storytelling with WordPress and build more awareness and exposure of your business? Let our guide lead the way. The post Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? 10/09/2020
  Did you know you can use the WordPress autoposting plugin for your content efforts and improve not only your time management but your business and visibility as well? The post How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide 15/08/2020
  Looking for ways and means to create a personal branding site? Well, look no further ’cause we’re giving away all the how-to’s to do it yourselves! The post How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings 16/07/2020
  Let’s take a look at some of the must-have WordPress content plugins and tools to use to improve both your UX and rankings. The post Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference 09/06/2020
  Missed WCEU 2020 and all the exciting stuff from there? Here are all the key takeaways and main points to remember so, take notes! The post WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide 14/05/2020
  Wondering how can you change WordPress username once you set up your blog or site? Read all about it in our helpful guide! The post How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic

Text

Distinctively utilize long-term high-impact total linkage whereas high-payoff experiences. Appropriately communicate 24/365.

Archives

Διαφημιζόμενοι

mastorakia.gr-24 ώρες το 24ωρο. Κλειδαράς, Υδραυλικός, Ηλεκτρολόγος, Αποφράξεις, Μερεμέτια. Τηλ: 210-3006363

Όλες οι αλλαγές του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών. Νο 4469/17-Επιχειρήσεις-Επαγγελματίες-Έμποροι–Ιδιώτες-Ρωτήστε μας και προστατευτείτε - Τηλ: 2110137600-1
24ωρη επίβλεψη και παρακολούθηση του κατοικιδίου σας σε πραγματικό χρόνο