Οικονομία Οικονομία από το sofokleousin.gr

Θεσσαλονίκη: Πράσινο φως για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης στην Αγ. Τριάδα

Εγκρίθηκε η μελέτη υλοποίησης της ανάπλασης στην παραλιακή ζώνη της Αγίας Τριάδας, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δ. Θερμαϊκού, ανοίγοντας το δρόμο για μια παρέμβαση που εκτιμάται ότι θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής, με οφέλη στους τομείς του τουρισμού, του επενδυτικού ενδιαφέροντος, της απασχόλησης και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, προβλέπεται η ανάπλαση της έκτασης, μήκους περίπου 1.060 μέτρων, ανάμεσα στα κτίρια ορόσημα «Άκτιον» και «Κατασκηνώσεις ΠΙΚΠΑ».

Η μελέτη αναφέρει πως θα γίνουν ήπιες παρεμβάσεις, φιλικές προς το περιβάλλον, τον πεζό και τον ποδηλάτη, ενώ θα δημιουργηθεί μια συνεχόμενη πορεία με ειδικά διαμορφωμένους χώρους στάσης και ανάπαυσης, οι οποίοι θα λειτουργούν ως πόλοι έλξης επισκεπτών. Επιπλέον προβλέπονται παρεμβάσεις που θα καθιστούν τη διαδρομή προσεγγίσιμη και ασφαλή για χρήση από εμποδιζόμενα άτομα και άτομα με αναπηρία.

Παράλληλα, η δημοτική αρχή τονίζει ότι για το έργο έχουν εξασφαλιστεί πόροι ύψους 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ προηγήθηκαν μια σειρά από ενέργειες στις οποίες περιλαμβάνονται η προμελέτη, η κατάθεση φακέλου στο ΕΣΠΑ, η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα και η εκπόνηση πρόσθετης μελετητικής εργασίας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών & Περιβάλλοντος του Δήμου, απαραίτητης για την ωρίμανση και την προετοιμασία μελετών εφαρμογής, προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΣΠΑ.

Πηγή:
sofokleousin.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: