Οικονομία Οικονομία από το sofokleousin.gr

Τελική συμφωνία για νέο νόμο Κατσέλη με 12μηνη ισχύ

Οριστικοποιείται το  πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών πρώτης κατοικίας. Συμφωνία για όλα τα σημαντικά θέματα που παρέμειναν ανοικτά επετεύχθη κατά την πολύωρη σημερινή συνάντηση κυβερνητικών παραγόντων-τραπεζιτών στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία μετείχαν με τηλεδιάσκεψη και εκπρόσωποι των Θεσμών.

Τα δύο φλέγοντα θέματα ήταν η χρονική διάρκεια ισχύος των νέων διατάξεων και εάν οι εκκρεμείς αιτήσεις ένταξης στο καθεστώς προστασίας θα κριθούν με τον παλιό νόμο Κατσέλη  ή με τον νέο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι συμφωνήθηκε το νέο πλαίσο προστασίας θα ισχύσει για ένα 12μηνο – όπως είχε γράψει το Sofokleousin.gr σε σημερινό δημοσίευμα.

Οσον αφορά την προστατευόμενη αξία πρώτης κατοικίας και τα εισοδηματικά κριτήρια που θα ισχύσουν, οι πληροφορίες είναι αντιφατικές ως προς το τι συμφωνήθηκε.

Από κυβερνητικές πηγές αναφέρεται ότι ενδέχεται να γίνουν μικρές διαφοροποιήσεις  στα ποσά  που προέβλεπε η αρχική συμφωνία.

Κατά την πρώτη συνάντηση υπουργών-τραπεζιτών, το πλαφόν προστατευόμενης αξίας είχε μπει στις 250.000 ευρώ και το υπόλοιπο του δανείου  στις 130.000 ευρώ.

Τα εισοδηματικά κριτήρια είχαν οριστεί σε 12.500 ευρώ για ένα άτομο, στις 21.000 ευρώ για το ζευγάρι και επιπλέον 5.000 ευρώ ανά τέκνο έως τα τρία. Δηλαδή οικογένεια με τρία παιδιά θα καλύπτονταν για εισόδημα μέχρι 36.000 ευρώ.

Πηγή:
sofokleousin.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: