Πολιτική Πολιτική από το newsbeast.gr

Τα Βαλκάνια πρέπει να πάψουν να είναι εστία συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων – Newsbeast

«Πρέπει να ακούσουμε τους πολίτες και από τις δύο μεριές των συνόρων που θέλουν ανάπτυξη και ασφάλεια και όχι τους εθνικιστές», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στη συνομιλία που είχε, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων.
Ο Νικολά Ντιμιτρόφ αφού ευχαρίστησε τον Σταύρο Θεοδωράκη, που όπως είπε, «δεν δείλιασε και υποστήριξε τη λύση ενός μακροχρόνιου προβλήματος που αλλάζει την πορεία των Βαλκανίων, τόνισε ότι «οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας προσβλέπουν πολύ στους Έλληνες σε αυτή τη νέα τους πορεία που έχει ως τελικό στόχο την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή οικογένεια», αναφέρει ανακοίνωση του Ποταμιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «τα Βαλκάνια πρέπει να πάψουν να είναι εστία συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων». «Κάναμε μαζί ένα πρώτο βήμα», είπε και σημείωσε ότι «πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα, και από την πλευρά σας, για να μην υπάρχει πλέον καχυποψία στις σχέσεις μας».
Ο κ. Ντιμιτρόφ διαβεβαίωσε τον Σταύρο Θεοδωράκη, σύμφωνα με το Ποτάμι, ότι η χώρα του δεν θα αλλάξει μόνο τις πινακίδες στους δρόμους, τις υπηρεσίες και τις πρεσβείες αλλά θα αλλάξουν και τα σχολικά βιβλία με βάση τα όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών. Και πρόσθεσε: «Όλοι οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας ανεξαρτήτως αν ψήφισαν ή όχι στο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία, θέλουν τώρα να αναπτυχθούν οι σχέσεις με την Ελλάδα. Να γίνουν επενδύσεις, να συνεργαστούν τα πανεπιστήμιά μας, να συνεχίσουν να έρχονται στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική».
«Συνήθως οι Βαλκάνιοι πολιτικοί συζητούν μόνο για το παρελθόν. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να συζητάμε για το μέλλον και τις επόμενες γενιές», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κλείσιμο της συζήτησης, με τον κ. Ντιμιτρόφ να απαντά: «Δεν είμαστε εθνικιστές, άρα ξέρουμε ποιο είναι το καλό για τους λαούς μας. Θα νικήσουμε με τον πατριωτισμό μας».

Πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: