Πολιτική Πολιτική από το newsbeast.gr

Στο τελικό στάδιο το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο νόμο περί προμηθειών – Newsbeast

«Καταφέραμε με στοχευμένες και μεθοδικές κινήσεις να αποδείξουμε ότι οι σχέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των εταιρειών παραγωγής αμυντικού υλικού δεν είναι και δεν μπορεί να είναι, μια σχέση εξάρτησης. Είναι και πρέπει να είναι μια σχέση σεβασμού, συνεργασίας και διαφάνειας που μπορεί και πρέπει να είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές», προέτρεψε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Παναγιώτης Ρήγας μιλώντας στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).
«Η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων αποτελεί το κλειδί και το σημείο αναφοράς αυτής της συνεργασίας» είπε ο κ Ρήγας ενώ κάλεσε παράλληλα «όλη την κοινωνία, όλες τις παραγωγικές δυνάμεις με αφορμή «την κρίση που περάσαμε» «να διαμορφώσει έναν αναστοχασμό για το πώς αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη και την οικονομία. Τα προβλήματα της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας είναι δεδομένα και έχουν βαθιές ρίζες στο παρελθόν. Δεν το λέω αυτό με την έννοια της στοχοποίησης των προηγούμενων», διευκρίνισε. «Συνιστά όμως μια πραγματικότητα, μια αλήθεια και πρέπει να αποτελέσει αφορμή αναστοχασμού και αξιολόγησης, προκειμένου να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις έχουν τη δυνατότητα να βγουν μπροστά, να επιλέξουν τις δυνατότητές τους και να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας γνωστοποίησε ότι «το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στο νόμο περί προμηθειών είναι στο τελικό στάδιο, και παρά τη μικρή καθυστέρηση θα ολοκληρωθεί άμεσα, ώστε να κατατεθεί στο Κοινοβούλιο και να διαμορφώσει μεγαλύτερη ευελιξία».
Συγκεκριμένα ανέφερε «η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανική Στρατηγική έχει προχωρήσει σημαντικά. Η πραγματοποίηση των απαραίτητων αλλαγών στο νόμο περί προμηθειών για την ενίσχυση της ταχύτητας, της διαφάνειας, της ευελιξίας, της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας του συστήματος προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι και αυτή πολύ σημαντική. Ο νόμος είναι στο τελικό στάδιο, υπάρχει μικρή καθυστέρηση, αλλά θα ολοκληρωθεί άμεσα, ώστε να κατατεθεί στο Κοινοβούλιο και να διαμορφώσει μεγαλύτερη ευελιξία»
«Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μέλλον, υπάρχει προοπτική στην Ελληνική αμυντική βιομηχανία, δημόσια και ιδιωτική αμυντική ιδιαίτερα ενώνοντας τις δυνάμεις τους για την προώθησή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τη συμμετοχή της Ελλάδας στις σχετικές ευρωπαϊκές εξελίξεις δημιουργούνται σημαντικές ευκαιρίες στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Η συνεργασία όλων των μορφών και κλάδων της αμυντικής βιομηχανίας μπορεί να δώσει την επόμενη περίοδο μεγάλη ώθηση στην οικονομία μας και αυτό είναι το στοίχημα για το 2019. Είναι εθνικός στόχος», κατέληξε.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε ο Θυρεός του ΣΕΚΠΥ (Τιμής Ένεκεν) στον αναπληρωτή υπουργό κ. Ρήγα. Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας στον γενικό διευθυντή ΓΔΑΕΕ ναύαρχο ε.α. Κ. Κυριακίδη, σε αναγνώριση των άοκνων ενεργειών του ως επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ, για την προώθηση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των Γενικών Επιτελείων, στρατιωτικοί ακόλουθοι ξένων χωρών και σύσσωμη η Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία.

Πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: