Πολιτική Πολιτική από το newsbeast.gr

Στη Ρωσία για δύο μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Newsbeast

Διήμερη επίσκεψη στη Ρωσία πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, καθώς και με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ρωσικής κυβέρνησης.

«Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμορφώνουν ένα ευρύ δίκτυο διεθνών επαφών και στην Ευρώπη και στην Αμερική και προφανώς και στα Βαλκάνια, αλλά και στη Ρωσία» τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», για τη σημερινή επίσκεψη.
«Το ταξίδι έχει ως βασικό σκοπό να επιβεβαιώσει τους παραγωγικούς και λειτουργικούς δεσμούς που έχει η Νέα Δημοκρατία και πρέπει να έχει και η χώρα με τη Ρωσία», προσέθεσε.
«Η Ελλάδα ανήκει αμετάθετα στο δυτικό σύστημα ασφαλείας και στο δυτικό σύστημα αξιών. Είμαστε εκεί τοποθετημένοι, γιατί αυτό επιβάλλουν τα εθνικά μας συμφέροντα. Αυτό, όμως, μας επιτρέπει και μας επιβάλλει να εμπλουτίζουμε την εξωτερική μας πολιτική, αναπτύσσοντας τις σχέσεις μας με όλους τους μεγάλους διεθνείς παίκτες κι ένας τέτοιος είναι η Ρωσία, με την οποία -και λόγω ορθοδοξίας- έχουμε ιστορικούς, παραγωγικούς δεσμούς και μπορούμε να έχουμε μια πολύ παραγωγική σχέση, βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό και στον σεβασμό της μη ανάμειξης στα εσωτερικά των κρατών», ανέφερε χαρακτηριστικά Ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος μαζί με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη συνοδεύουν τον κ. Μητσοτάκη στη Μόσχα.
Υπενθύμισε πως αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τη ρωσική ηγεσία. «Στο ξεκίνημα της θητείας του είχε συναντήσει τον Πρόεδρο κ. Πούτιν, όταν επισκεπτόταν την Ελλάδα, πέρυσι, στο συνέδριο ασφαλείας του Μονάχου, είχε μια μακρά συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών τον Σεργκέι Λαβρόφ, και τώρα θα δει στη Μόσχα τον πρωθυπουργό Μεντβέντεφ και τον πρόεδρο της Δούμα, ενώ θα έχει γεύμα εργασίας και πάλι με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Λαβρόφ», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα εστιάσει σε τρία πεδία, στις επαφές που θα έχει στη ρωσική πρωτεύουσα.
«Πρώτα απ’ όλα στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με βάση τις επενδύσεις, το εμπόριο, την υψηλή τεχνολογία και τον τουρισμό. Δεύτερον, στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Όπως ξέρετε, τα περιφερειακά ζητήματα στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο απασχολούν την ελληνική εξωτερική πολιτική. Ιδιαίτερα η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, με τις ενεργειακές εξελίξεις και τις αντιδράσεις της Τουρκίας» είπε.
Και εξήγησε: «Στο πλαίσιο αυτό, θα έχουμε τη δυνατότητα να κατανοήσουμε πώς η Ρωσία βλέπει τα πράγματα της περιοχής μας, πώς εξελίσσονται και ποια είναι η πραγματική υπόσταση των σχέσεων Ρωσίας – Τουρκίας, που αυτό τον καιρό παρουσιάζουν μια ενίσχυση και ν’ ακούσουμε τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ευρωπαϊκή ασφάλεια και τη στάση της Ρωσίας απέναντι στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή είναι η ατζέντα της εξωτερικής πολιτικής, αλλά θα υπάρχει ακόμα μία για την επικοινωνία των δύο λαών και των δύο χωρών. Το 2019 είναι έτος συνεργασίας για τον πολιτισμό και τη ρωσική λογοτεχνία στην Ελλάδα και αυτή είναι μια “γέφυρα” για να κατανοήσουν καλύτερα οι δύο λαοί ο ένας τον άλλον. Αυτό είναι το βασικό τρίπτυχο των θεμάτων που θα συζητήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».
«Πολλές οι δυνατότητες ανάπτυξης της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας – ΗΠΑ»
Ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος μίλησε χθες σε εκδήλωση του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), στην Αθήνα, για τη γεωπολιτική αξία της Ελλάδας και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, αναφέρθηκε, στη συνέντευξή του στο «Πρακτορείο FM», στις πολλές δυνατότητες ανάπτυξης της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας – ΗΠΑ, στη βάση, όπως τόνισε, τριών αμοιβαιοτήτων.
«Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ελλάδα, αυτή την περίοδο, έχει μια προστιθέμενη γεωστρατηγική αξία, διότι εδώ και 50 χρόνια παραμένει ένα σταθερό κράτος, δημοκρατικό, με μια οικονομία που, παρά την κρίση, είναι μια οικονομία πάρα πολύ υπολογίσιμη στην περιοχή, η ισχυρότερη των Βαλκανίων, και ταυτόχρονα έχει ένα έμψυχο δυναμικό και μία δυνατότητα επιχειρηματική που είναι πολύ σημαντική» είπε.
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έχει τρεις διαστάσεις, επίσης, την ευρωπαϊκή της, τη βαλκανική της και τη μεσογειακή της. Στη μεσογειακή διάσταση της Ελλάδας εντάσσω και αυτό το προτέρημα, ο ελληνισμός να είναι “παρών” στην Ανατολική Μεσόγειο με δύο κράτη, την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία. Όλος αυτός ο κύκλος αβεβαιότητας που μας περιβάλλει έχει στο κέντρο του μια σταθερή χώρα, την Ελλάδα, κι αυτό είναι ένα πολύτιμο γεωπολιτικό κεφάλαιο, το οποίο μπορούμε και πρέπει να αναπτύξουμε. Δεν φτάνει όμως μόνο η γεωγραφία και η δυνατότητα των γεωπολιτικών ρόλων. Πρέπει να τους ασκήσεις», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.
Επισήμανε ότι για να ασκήσεις αυτούς τους ρόλους χρειάζεσαι πολιτική σταθερότητα, αλλά και να γίνει ακόμα πιο ρωμαλέα η οικονομία με μεταρρυθμίσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, όπως υπογράμμισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, η στρατηγική συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες «που με μεγάλο ενδιαφέρον έχουν προσεγγίσει αυτή την περιοχή ύστερα από κάποια χρόνια απόστασης, έχοντας καταλάβει ότι αυτή η περιοχή έχει και πλούτο αλλά και εν δυνάμει συγκρούσεις, τριβές και προβλήματα», έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης.
«Η στρατηγική σχέση Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας έχει πολλές δυνατότητες να αναπτυχθεί προς κοινό όφελος στη βάση όμως τριών αμοιβαιοτήτων: αμοιβαίες αρχές, αμοιβαίο όφελος και αμοιβαίος σεβασμός. Αν αυτές οι τρεις αμοιβαιότητες τηρηθούν, η στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών θα παράξει μόνο θετικά αποτελέσματα για τη χώρα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την περιοχή, που τη θέλουμε σταθερή και ειρηνική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.
«Αν η κυβέρνηση εθελοτυφλεί θα βρεθεί μπροστά όχι σε αόρατες μειονότητες, αλλά σε ορατά προβλήματα»
Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε «λάθος της κυβέρνησης να ερμηνεύει με όρους μικροπολιτικούς την επισήμανση της Νέας Δημοκρατίας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να αξιοποιηθεί στο εσωτερικό, προκειμένου να δημιουργηθούν ζητήματα» και την κάλεσε «να αξιοποιήσει την ευαισθησία, τον προβληματισμό, την ανησυχία και την κριτική της Νέας Δημοκρατίας».
«Αυτό θα είναι καλό για τον τόπο. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να λέει ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καμιά “ουρά”, κανένα ζήτημα. Διότι, αν εθελοτυφλεί θα βρεθεί μπροστά όχι σε αόρατες μειονότητες, αλλά σε ορατά προβλήματα. Και πρέπει από τώρα να προετοιμαστεί για να τα αντιμετωπίσει», υπογράμμισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.
«Επειδή αυτά τα δημοσιεύματα που ξεκίνησαν με το BBC είτε υποβολιμιαία, είτε από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα, θα επαναληφθούν κι επειδή τέτοια ζητήματα μπορεί να εγερθούν και από διάφορους κύκλους εντός της Ελλάδας, που ήδη το κάνουν, σε διεθνείς οργανισμούς, το γεγονός ότι εμείς το επισημάναμε με ένταση είναι ένα προμήνυμα προς την κυβέρνηση ότι πρέπει να ετοιμαστεί και να ετοιμάσει μια στιβαρή επιχειρηματολογία και μία κάθετη συμπεριφορά, ώστε να μην έχουν μέλλον ή επιπτώσεις τέτοιου είδους υποβολιμιαίες κινήσεις, είτε στον διεθνή Τύπο είτε σε διεθνείς οργανισμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.

Πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία:

Video

Uniquely strategize progressive markets rather than frictionless manufactured products. Collaboratively engineer reliable.

Advertisement

Advertisement Small

Flickr

 • Nos amis (à suivre)
 • Nos amis
 • Bougainville
 • Chakra
 • Khomsa man
 • Bou Argoub le lac
 • Bour Argoub (take 2)
 • dinars
 • Fatma (take 2)

Follow Me

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

ThemeForest

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

Όλες οι κατηγορίες

Calendar

May 2023
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

RSS Meks Blog

 • 10 Best Knowledge Base & Wiki WordPress Themes 2021 15/09/2021
  Running a successful online business requires an exceptional WordPress knowledge base theme that organizes documentation and helps customers. Customization options, intuitive navigation, unique layouts, and fast responsiveness are just some of the features you need. The following 10 WordPress wiki themes represent the best options for 2021 and beyond. Explore the full range to determine […]
  Dusan Milovanovic
 • How to increase WordPress Memory Limit (quick fixes) 16/06/2021
  Here is a post about how to increase the memory limit in WordPress. Allowed memory size exhausted error message showed up in your WordPress installation? No worries – this is one of the most common errors in WordPress. You can apply an easy fix by increasing the memory limit in your PHP. Table of Contents […]
  Dusan Milovanovic
 • How to use (and why) WordPress sitemap plugin 01/03/2021
  Did you know that by knowing how to use the WordPress sitemap plugin you can significantly improve your site’s visibility and traffic? Although it isn’t mandatory to have a sitemap on your site, having one significantly improves the site’s quality, crawlability and indexing. All this is important for better optimization, which is why we wanted […]
  Ivana Cirkovic
 • 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] 18/01/2021
  You’re determined to start or improve your podcast but don’t know which podcast software to use to really make it stand out? We’ve got you! #podcasting Top 22 free and premium podcast software for your show #WordPressTips #podcasting The post 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! 23/11/2020
  Wondering how to improve digital storytelling with WordPress and build more awareness and exposure of your business? Let our guide lead the way. The post Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? 10/09/2020
  Did you know you can use the WordPress autoposting plugin for your content efforts and improve not only your time management but your business and visibility as well? The post How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide 15/08/2020
  Looking for ways and means to create a personal branding site? Well, look no further ’cause we’re giving away all the how-to’s to do it yourselves! The post How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings 16/07/2020
  Let’s take a look at some of the must-have WordPress content plugins and tools to use to improve both your UX and rankings. The post Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference 09/06/2020
  Missed WCEU 2020 and all the exciting stuff from there? Here are all the key takeaways and main points to remember so, take notes! The post WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide 14/05/2020
  Wondering how can you change WordPress username once you set up your blog or site? Read all about it in our helpful guide! The post How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic

Text

Distinctively utilize long-term high-impact total linkage whereas high-payoff experiences. Appropriately communicate 24/365.

Archives

Διαφημιζόμενοι

mastorakia.gr-24 ώρες το 24ωρο. Κλειδαράς, Υδραυλικός, Ηλεκτρολόγος, Αποφράξεις, Μερεμέτια. Τηλ: 210-3006363

Όλες οι αλλαγές του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών. Νο 4469/17-Επιχειρήσεις-Επαγγελματίες-Έμποροι–Ιδιώτες-Ρωτήστε μας και προστατευτείτε - Τηλ: 2110137600-1
24ωρη επίβλεψη και παρακολούθηση του κατοικιδίου σας σε πραγματικό χρόνο