Πολιτική Πολιτική από το newsbeast.gr

«Σημαντικός ο ρόλος της Ελλάδας στον διάλογο μεταξύ Ε.Ε. και Αραβικού Συνδέσμου»

Ο «σημαντικός ρόλος» της Ελλάδας στο να εντατικοποιηθεί ο διάλογος και η συνεργασία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αραβικού Συνδέσμου τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον γενικό γραμματέα του Συνδέσμου, Αμπούλ Γέιτ, σήμερα το πρωί, στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός τόνισε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής ότι οι σχέσεις Ε.Ε. και αραβικού κόσμου πρέπει να είναι πολυεπίπεδες και να εδράζονται σε μια διττή προσέγγιση, αφενός μεν στην αντιμετώπιση σημαντικών περιφερειακών προκλήσεων (Συρία, Λιβύη κ.ά.), αφετέρου δε, στην προώθηση μιας θετικής ατζέντας στους τομείς της οικονομίας και της ενέργειας.

Στη συνάντηση των κ.κ. Τσίπρα και Αμπούλ Γέιτ συζητήθηκε, επίσης, η κρίση στη Συρία, η οποία είχε πολύ σημαντικές επιπτώσεις για την Ελλάδα λόγω των προσφυγικών ροών, με τον πρωθυπουργό να υπογραμμίζει την ετοιμότητα της Ελλάδας να διαδραματίζει ενεργό, εποικοδομητικό ρόλο στη χώρα.
Στο τραπέζι έπεσε και το Παλαιστινιακό ζήτημα, για το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε την προσήλωση της χώρας στη λύση των δύο κρατών και στη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, ενώ συζήτηση έγινε και για την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου να επισκεφθεί την Ελλάδα, προκειμένου να συζητήσουν όλο το εύρος των ευρωαραβικών σχέσεων.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί, επίσης, με τον ομόλογό του στον Λίβανο, Σαάντ Χαρίρι.
* Η φωτογραφία είναι από τον λογαριασμό στο Twitter του πρωθυπουργού.

Πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: