Γυναίκα Γυναίκα από το shape.gr

Ψητά μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με τυρί – Shape.gr

Ψητά μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με τυρί - Shape.gr

Ψητά μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με τυρί: Αυτά τα μανιτάρια με την τυρένια γέμιση είναι ένα light χορτοφαγικό γεύμα ή ένα χορταστικό συνοδευτικό πιάτο.Ψητά μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά με τυρί
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτάΧρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτάΜερίδες: 4

Υλικά:

2/3 φλιτζ. φρέσκες τομάτες, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα ημιαποβουτυρωμένη
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. πολύ ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο (ή 1/8 κ.γ. αποξηραμένο δεντρολίβανο)
1/8 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
4 μανιτάρια πορτομπέλο (διαμέτρου 10-12 εκ.) χωρίς το “ποδαράκι”
2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
1 κ.γ. σόγια σος με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
μαγειρικό σπρέι με λίγα λιπαρά
2 κ.γ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Οδηγίες
Προθέρμανε το γκριλ.
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τις τομάτες, τη μοτσαρέλα, 1/2 κ.γ. από το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το πιπέρι και το σκόρδο.
Βγάλε το ποδαράκια από τα μανιτάρια και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι αφαίρεσε τις πτυχές (βράγχια) από το “καπέλο”.
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το υπόλοιπο 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξύδι και τη σος σόγιας.
Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο άλειψε το μείγμα και στις δύο πλευρές των μανιταριών.
Ψήσε τα μανιτάρια στο γκριλ, πρώτα με το εσωτερικό μέρος προς τα κάτω για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Μοίρασε το 1/4 φλιτζ. από το μείγμα της τομάτας και του τυριού σε κάθε μανιτάρι, σκέπασε και ψήσε για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
Γαρνίρισε με το βασιλικό.
Δες κι εδώ τη συνταγή για τα πιο νόστιμα μπιφτέκια σόγιας
Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 93,7 θερμίδες, 3,9 γρ. λιπαρά, 10,1 γρ. υδατάνθρακες, 6,9 γρ. πρωτεΐνες, 2,6 γρ. φυτικές ίνες

Πηγή: shape.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: