Κόσμος Κόσμος από το protothema.gr

Πήγε στο μνημείο του Χο Τσι Μινχ και πήρε το τρένο του γυρισμού

Πήγε στο μνημείο του Χο Τσι Μινχ και πήρε το τρένο του γυρισμού

Η θωρακισμένη αμαξοστοιχία στην οποία επιβιβάστηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναχώρησε από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ντον Νταν κατευθυνόμενη στην Κίνα σήμερα το πρωί, δύο ημέρες μετά τη συνάντηση κορυφής στο Ανόι μεταξύ του ηγέτη της Βόρειας Κορέας και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τις συζητήσεις τους για τον πυρηνικό αφοπλισμό που δεν απέφεραν κανένα αποτέλεσμα.Ο ισχυρός άνδρας της Πιονγκγιάνγκ ανέβηκε στο τραίνο που βρισκόταν σε αυτόν τον σταθμό του βόρειου Βιετνάμ πριν αυτό ξεκινήσει αργά αργά το μεγάλο ταξίδι προς τη βορειοκορεατική πρωτεύουσα διασχίζοντας την Κίνα, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας απέτισε φόρο τιμής στον ηγέτη της επανάστασης του Βιετνάμ Χο Τσι Μινχ σήμερα, στο τέλος του επίσημου ταξιδιού του στο Ανόι.

Κατά τη διάρκεια ημερομηνιών-σταθμών στην ιστορία της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνηθίζει να υποκλίνεται ενώπιον των λειψάνων των προκατόχων του, του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ και του παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ, που φυλάσσονται σε μαυσωλείο στα περίχωρα της Πιονγκγιάνγκ.Ωστόσο η επίσκεψη αυτή στο μνημείο όπου φυλάσσεται η ταριχευμένη σορός του ήρωα της επανάστασης του Βιετνάμ είναι ασυνήθιστη. Ο βορειοκορεάτης ηγέτης κατέθεσε στεφάνι που έφερε το όνομά του και την επιγραφή “Διατηρώντας τη μνήμη του προέδρου Χο Τσι Μινχ” πριν υποκλιθεί επί ένα λεπτό.

Είναι το πρώτο ταξίδι του Κιμ Γιονγκ Ουν στο Βιετνάμ, άλλο ένα μονοκομματικό καθεστώς. Είναι επίσης η πρώτη φορά που βορειοκορεάτης ηγέτης μεταβαίνει σε αυτή τη χώρα μετά την επίσκεψη του 1964 του Κιμ Ιλ Σουνγκ, στενού συμμάχου του Χο Τσι Μινχ.Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: