Οικονομία Οικονομία από το sofokleousin.gr

Παράταση 8 ημερών στους εργοδότες για να δηλώσουν το νέο κατώτατο μισθό

Παράταση έως τις 8 Μαρτίου έδωσε το υπουργείο Εργασίας για τη δήλωση από τους εργοδότες στο σύστημα «Εργάνη» των μεταβολών στις αποδοχές των εργαζομένων, λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού, που ισχύει από 1η Φεβρουαρίου 2019.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία που έληγε χθες 28 Φεβρουαρίου.

Στη σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας αναφερόταν στην «τελευταία παράταση που δίνεται ώστε να διευκολυνθούν και να ολοκληρώσουν ομαλά τη διαδικασία υποβολής του εντύπου Ε4 όλες οι υπόχρεες επιχειρήσεις».

Αυτό σημαίνει πως εργοδότες και επιχειρήσεις έχουν περιθώριο έως 08/03/2019 να υποβάλουν το έντυπο Ε4 (Πίνακας Προσωπικού), συμπληρωμένο μόνο με τα στοιχεία της μεταβολής των αποδοχών που προκύπτει από την αύξηση του κατώτατου μισθού και του κατώτατου ημερομισθίου, από την 1/2/2019, για τους υπαλλήλους και τους εργατοτεχνίτες όλης της χώρας.

ΕΦΚΑ

Αντίστοιχη παράταση έδωσε και ο ΕΦΚΑ για τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις επισημαίνοντας πως η υποβολή ΑΠΔ μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2019 και Δ.Χ. 2018 παρατείνεται έως την Παρασκευή, 8.3.2019.

Μέχρι την ίδια ημερομηνία παρατείνεται επίσης η προθεσμία υποβολής των ΑΠΔ μισθολογικής περιόδου Δεκεμβρίου 2018 για το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού κ.λπ. Ο ΕΦΚΑ κάνει λόγο για «διευκόλυνση λόγω μαζικής υποβολής ΑΠΔ που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες».

Πηγή:
sofokleousin.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: