Κόσμος Κόσμος από το protothema.gr

Ορειβάτης είπε «μην ανησυχείς» στη μητέρα του και μετά έπεσε σε χαράδρα 400 μέτρων

Ορειβάτης είπε «μην ανησυχείς» στη μητέρα του και μετά έπεσε σε χαράδρα 400 μέτρων

«Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Θα επιστρέψω σύντομα» είπε ο 25χρονος σε live streaming και λίγα λεπτά αργότερα έπεσε σε χαράδρα

Τραγική κατάληξη είχε η προσπάθεια ενός Πολωνού ορειβάτη να κατέβει το όρος Μοντ Μπλανκ στη Γαλλία καθώς έπεσε σε χαράδρα βάθους 400 μέτρων με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.Το ακόμα πιο τραγικό στην υπόθεση του 25χρονου Κριστιάν Μαντέχα ήταν ότι λίγα λεπτά πριν την πτώση του είχε κάνει live streaming προς τη μητέρα του προκειμένου να τη διαβεβαιώσει ότι όλα είναι καλά.
«Σας ευχόμαστε καλή ημέρα. Γειά σου μαμά. Βλέπει και αυτή τη ζωντανή μετάδοση. Κοίτα μητέρα, δεν είναι πολύ όμορφο το θέαμα; Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Θα επιστρέψω σύντομα. Το σημείο που βρισκόμαστε λέγεται Couloir of Death» ακούγεται να λέει ο 25χρονος ορειβάτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μαντέχα έχασε την ισορροπία του ενώ βρισκόταν σε υψόμετρο 2.200 μέτρων – η κορυφή του Μοντ Μπλανκ βρίσκεται σε ύψος 4.808,7 μέτρων. Εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε ότι ο Πολωνός ορειβάτης «έκανε κάποιο τεχνικό λάθος ενώ υπάρχουν και πληροφορίες που εξετάζουμε για προβλήματα στον εξοπλισμό του».Μαζί με τον Μαντίχα τη στιγμή της πτώσης του βρίσκονταν άλλοι τέσσερις έμπειροι ορειβάτες από Πολωνία και Ρωσία, οι οποίοι, όμως, δεν ήταν δεμένοι μεταξύ τους με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας να μιλά για «έλλειψη επαγρύπνσης» εκ μέρους τους.

Πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: