Πολιτική Πολιτική από το sofokleousin.gr

Ολοι πλήν ΚΙΝ.ΑΛ στη σύναξη των Ευρωσοσιαλιστών

Ολοι πλήν ΚΙΝ.ΑΛ στη σύναξη των Ευρωσοσιαλιστών

Ενώ η ηγετική ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛ αντιδρά με εχθρική διάθεση στην πρόσκληση Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση μετώπου προοδευτικών δυνάμεων, προσπαθώντας να περιχαρακώσει τον ζωτικό της χώρο,  η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού βρίσκει στήριξη από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες.

Η στήριξη αυτή – και ταυτόχρονα η αποδοκιμασία της στάσης της κ. Γεννηματά –  θα εκφρασθεί  κατά τη σημερινή εκδήλωση που συνδιοργανώνουν στην Αθήνα η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, το ίδρυμα Friedrich Ebert και το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ).

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Ούντο Μπούλμαν, επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, ένθερμος υποστηρικτής της σύγκλισης Σοσιαλδημοκρατών-Αριστεράς.  Στο βήμα θ’ ανέβουν εκπρόσωποι από όλες τις εκφάνσεις του χώρου του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς και της ανανεωτικής Αριστεράς στη χώρα μας και μεταξύ αυτών ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, και η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά.

Στον αντίποδα το ΚΙΝ.ΑΛ παρ’ ότι αποτελεί μέλος της πολιτικής οικογένειας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και προσκλήθηκε να συμμετάσχει, επέλεξε να μην ανταποκριθεί. Μάλιστα η Φώφη Γεννηματά κήρυξε εμπάργκο στη συμμετοχή κάθε στελέχους του κεντροαριστερού φορέα. Εξαιτίας αυτής της απόφασης και προκειμένου να μην προκληθεί εσωστρέφεια και δυσφορία στους κόλπους της Χαριλάου Τρικούπη, ο Γιώργος Παπανδρέου προτίμησε και εκείνος να μη δώσει το «παρών».

Η αιτία αυτής της επιλογής της ηγεσίας του ΚΙΝ.ΑΛ είναι η παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος προσκλήθηκε με τη θεσμική του ιδιότητα και θα παρέμβει με ομιλία του στο κλείσιμο της διαδικασίας.

Ο Ούντο Μπούλμαν σε δήλωσή του την Παρασκευή άφησε αιχμές για τη στάση του ΚΙΝ.ΑΛ, επισημαίνοντας ότι «στο επίκεντρο της προσοχής πρέπει να βρίσκονται οι κοινοί στόχοι για την Ευρώπη και τους πολίτες της – και όχι τα παιχνίδια πολιτικής εξουσίας». Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης τάχθηκε ανοιχτά υπέρ μιας ευρείας συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων.

Σήμερα ο Ούντο Μπούλμαν συναντήθηκε  με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο σε ανάρτησή του στο twitter αποκάλεσε « θαρραλέο μαχητή για περισσότερo προοδευτική κοινωνία με αλληλεγγύη και ισότητα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη».

Πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: