Οικονομία Οικονομία από το sofokleousin.gr

Oι νέες κατηγορίες ασφαλισμένων στο εργόσημο του ΕΦΚΑ

Εγκύκλιος εξεδόθη από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με το εργόσημο και τις νέες κατηγορίες ασφαλισμένων που προστίθενται.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει ο ΕΦΚΑ, στην κατηγορία των απασχολουμένων με αμοιβή και παρακράτηση εισφορών, μέσω της διαδικασίας έκδοσης και εξαργύρωσης εργοσήμου, υπάγονται μόνο οι διαιτητές, βοηθοί διαιτητές και παρατηρητές διαιτησίας των αγώνων αθλημάτων επαγγελματικής κατηγορίας στους οποίους συμμετέχουν Α.Α.Ε. (Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες).

Με την ανωτέρω τροποποίηση, εξαιρούνται ρητά οι διαιτητές, βοηθοί διαιτητές, καθώς και οι παρατηρητές διαιτησίας για αγώνες αθλημάτων ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Παράλληλα, η εγκύκλιος σημειώνει ότι η ανωτέρω διάταξη ισχύει από τις 19 Ιουλίου 2018, ημερομηνία ισχύος του άρθρου 279 του Ν. 4555/2018, με το οποίο εντάχθηκε η νέα κατηγορία των διαιτητών στη διαδικασία του εργοσήμου.

Κλείνοντας, τονίζεται πως από τις 24 Δεκεμβρίου 2018, στα πρόσωπα που αμείβονται και ασφαλίζονται με τη διαδικασία του εργοσήμου προστίθενται και οι απασχολούμενοι ως κομπάρσοι σε τηλεοπτικές εκπομπές ή παραγωγές κινηματογραφικών ταινιών ή διαφημίσεων που αμείβονται με την ώρα ή την ημέρα, σε τακτά ή μη χρονικά διαστήματα.

Πηγή:
sofokleousin.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: