Πολιτική Πολιτική από το newsbeast.gr

Ο Ζάεφ συναντήθηκε με ελληνική αντιπροσωπεία στα Σκόπια – Newsbeast

Συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ είχε σήμερα στα Σκόπια ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιάννη Μπράχο, και τον διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού, Γιώργο Τσίπρα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας, στη συνάντηση έγινε λόγος για τα οφέλη από την επίτευξη και την πρακτική εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς και για την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών και σε οικονομικά οφέλη που θα γίνουν αισθητά από τους πολίτες και στις δύο χώρες.

«Είναι μεγάλη μας χαρά που μας επισκέπτεστε σήμερα. Τέτοιες συναντήσεις θα είναι πιο συχνές στο μέλλον και θα αποτελέσουν συνήθη πρακτική, καθώς ξεκινήσαμε να οικοδομούμε με την Ελλάδα ειλικρινή φιλία, την οποία θα καλλιεργήσουμε μέσω στενότερης συνεργασίας, κυρίως στον οικονομικό τομέα, και στη συνέχεια, σε τομείς όπως ο πολιτισμός, η εκπαίδευση και η υγεία. Θέλουμε να δείξουμε στους πολίτες της Ελλάδας ότι είμαστε προσηλωμένοι στην πλήρη εφαρμογή και το σεβασμό της Συμφωνίας της Πρέσπας, ότι θα εργαστούμε για την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας και τα οφέλη θα είναι ορατά στους πολίτες και των δύο χωρών» ανέφερε στη συνάντηση ο Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Από την πλευρά του του, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, επιβεβαίωσε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τη δέσμευση της Ελλάδας για οικοδόμηση φιλίας με τη γειτονική χώρα και την εντατικοποίηση των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων, με πρωτοβουλίες για στενότερη συνεργασία και το συντονισμό των οικονομικών τομέων των δύο χωρών.
Ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε τον σημαντικό ηγετικό ρόλο που διαθέτει η Ελλάδα στην περιοχή για την αύξηση της περιφερειακής συνεργασίας, που είναι σημαντικό βήμα για την ενσωμάτωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και ενημέρωσε ότι η διαδικασία πλήρους ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τη χώρα και τους πολίτες της, σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Τέλος, στη συνάντηση εκτιμήθηκε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων στον οικονομικό τομέα, μέσω της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, όπως προβλέπεται από την Συμφωνία των Πρεσπών, και κυρίως μέσα από την εντατικοποίηση της συνεργασίας σε έργα ενεργειακής διασύνδεσης και υποδομών.

Πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: