Πολιτική Πολιτική από το newsbeast.gr

Νέο ΕΣΥ που θα το νιώθει ο καθένας σαν εγώ – Newsbeast

Τους βασικούς άξονες του προγράμματός για τη Υγεία που συνοψίζεται στο τρίπτυχο, πρόληψη – περίθαλψη με αξιοπρέπεια – φροντίδα στους πιο ευάλωτους, παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ειδική εκδήλωση του κόμματος του. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου Εθνικού Συστήματος Υγείας.
«Κάνουμε πολιτική κοιτώντας στα μάτια την κοινωνία» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι πέρασε ώρες μιλώντας με γιατρούς και νοσηλευτές, ανταλλάσσοντας απόψεις με στελέχη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του ιδιωτικού τομέα και καταγράφοντας προβλήματα και ακούγοντας προτάσεις από τους ίδιους.

Σημείωσε ότι μπορεί να διαβεβαιώσει από πρώτο χέρι ότι το πρόγραμμα Υγείας της ΝΔ παράσχει καλύτερη δημόσια Υγεία για όλους τους Έλληνες. Στις θέσεις του κάθε κόμματος, είπε ο κ. Μητσοτάκης, αποτυπώνεται ο κώδικας αξιών και η μέριμνα για τον άνθρωπο, «δεν κάνουμε πολιτική για να πάρουμε την εξουσία αλλά για να υπηρετήσουμε τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας».
Είπε ακόμη ότι αποτελεί προσωπικό στοίχημα η βελτίωση των συνθηκών υγείας καθώς «έχω ζήσει εμπειρίες δικών μου ανθρώπων που νοσηλεύτηκαν στο δημόσιο σύστημα, έχω παιδιά που όταν αρρώσταιναν εμπιστευόμουν τα δημόσια νοσοκομεία… Απαιτώ σεβασμό στον άνθρωπο και στον φορολογούμενο πολίτη. Πυξίδα είναι φροντίδα για όλους και κυρίως τους πιο ευάλωτους. Η Υγεία αποτελεί αγαθό που η Πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει για όλους τους πολίτες».
Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε ότι «έχουμε θετική πρόταση κοστολογημένη και εμπεριστατωμένη», ενώ άφησε αιχμές για τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «δεν θα μιλήσω για έναν πρωθυπουργό με το ψέμα στο στόμα ούτε για έναν υπουργό με το τσιγάρο στο στόμα… Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι πραγματική πολιτική για την υγεία, ανθρώπινη και βιώσιμη».
Σημείωσε δε, κάποιες αλήθειες, όπως είπε: «Η προστασία της υγείας δεν ταυτίζεται μόνο με τη νοσηλεία στα Νοσοκομεία… Η πραγματική υγεία πρέπει να συνδυάζεται με την πρόληψη και με την πρόσβαση στην πληροφορία…Όταν προκύψει ανάγκη για περίθαλψη αυτό δεν πρέπει να σημαίνει ταλαιπωρία και έξοδα… Το δημόσιο συμφέρον δεν συνεπάγεται κρατικό συμφέρον, δημόσια πολιτική δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη κρατική πολιτική… Είναι ώρα η χώρα να αντιμετωπίσει την Υγεία με επίκεντρο τον άνθρωπο και αυτούς που την υπηρετούν και όχι ένα απρόσωπο δαιδαλώδες σύστημα, να αποκτήσει δομές… Να βελτιώσει δομές και υπηρεσίες συνδυάζοντας δομές του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ώστε να πάψει να αυξάνεται το κόστος παροχής μειώνοντας την ποιότητα»
Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για ένα νέο ανανεωμένο Εθνικό Σύστημα Υγειάς που θα αποκαλείται μεν ΕΣΥ αλλά θα το νιώθει ο καθένας σαν «εγώ» γιατί θα το πονάει.
Μιλώντας για το πρόγραμμα της ΝΔ υπογράμμισε ότι βασίζεται κατ’ αρχήν στην πρόληψη «με το πρόγραμμα Σπύρος Δοξιάδης προς τιμήν ενός μεγάλου γιατρού και πολιτικού της παράταξης».
Η πρόληψη, είπε, είναι προϋπόθεση της ουσιαστικής αλλαγής νοοτροπίας του συστήματος Υγείας. Σημείωσε ότι μόνο το 1,3% ξοδεύεται για πολιτικές πρόληψης ενώ για νοσηλεία ξοδεύουμε το 40%, όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 31%. Και αυτό όταν η Ελλάδα έχει τα πρωτεία στο κάπνισμα και στην παιδική παχυσαρκία. «Θέλουμε να μειώσουμε κατά 30% τους καπνιστές και τα παχύσαρκα παιδιά σε μία δεκαετία», είπε. Στόχος επίσης είναι η μείωση κατά 25% των περιστατικών καρκίνου που συνδέονται με το κάπνισμα και την διατροφή εντός της δεκαετίας. Επίσης 33% αύξηση του ποσοστού εντοπισμού ανθρώπων που έχουν αρτηριακή πίεση αλλά σήμερα δεν το γνωρίζουν.
Ιδιαίτερη και εκτεταμένη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
«Καθολική εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους δίχως εξαιρέσεις. Ξεκινώντας από την Βουλή… Είναι κάτι στο οποίο και οι ίδιοι οι καπνιστές συμφωνούν… Σε αυτό θα δοκιμαστεί η ίδια η ελληνική κοινωνία και η ωριμότητά της στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Δεν δέχομαι ότι η χώρα είναι η μόνη που δεν εφαρμόζει το νόμο…».
Ακολούθως τόνισε την ανάγκη να διαμορφωθούν συνθήκες για αξιοπρεπή περίθαλψη. Σημείωσε ότι 1.500 συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Πρέπει να μειωθούν κατά 35% για να φθάσουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ανέφερε ότι «έχουμε προγραμματίσει 100 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των δομών σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα και με μεγάλα ιδρύματα όπως το Ωνάσης και το Νιάρχος. Δεσμεύομαι για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού με 2.000 προσλήψεις. Είμαι φειδωλός γενικά αλλά σε αυτό δεσμεύομαι γιατί τις είχα εξαγγείλει ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δεσμεύομαι επίσης ότι κανένα νησί δεν θα μείνει χωρίς γιατρό».
Αναφερόμενος στην πρωτοβάθμια περίθαλψη είπε ότι οι πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν και ιδιώτες γιατρούς, ενώ θα προσφερθούν κίνητρα για συγχωνεύσεις φαρμακείων. Επίσης χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας ώστε ο κάθε Έλληνας να έχει το προσωπικό ηλεκτρονικό του ιστορικό με δεδομένα απόλυτα προστατευμένα.
Η τρίτη κατεύθυνση του προγράμματος της ΝΔ, σημείωσε, ορίζεται από την αρχή καλύτερο αποτέλεσμα με μικρότερο κόστος, αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων σε αντιστοίχηση με το αποτέλεσμα. Ανέφερε ότι θα πρέπει να πάψουμε να μετράμε την αποτελεσματικότητα με τον αριθμό των κλινών και να μετρήσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών. Σήμερα μόνο κατ’ ευφημισμό μιλάμε για Δημόσιο Σύστημα Υγείας όταν το 34% της συνολικής δαπάνης προέρχεται από την τσέπη των πολιτών και όταν οι Έλληνες δαπανούν το 8% του εισοδήματος τους έναντι 2% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. Η δαπάνη για μία σοβαρή πάθηση ξεπερνά το 50% και μπορεί να φθάσει στο 100% του εισοδήματος των πολιτών.
Τρία είναι τα κλειδιά για την βελτίωση των υπηρεσιών ανέφερε, ηλεκτρονική διακυβέρνηση με διαφάνεια, αξιολόγηση και λογοδοσία, ώστε να ξέρουμε που κατευθύνονται οι φόροι. Υπογράμμισε ότι “προωθούμε χωρίς προκαταλήψεις τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ιδιαίτερα στον τομέα των ιατρικών πράξεων, αλλά δίχως επιβάρυνση του πολίτη. Γιατί πρέπει το κράτος να αγοράζει μαγνητικούς τομογράφους; αναρωτήθηκε, όταν μπορεί να αγοράζει τις υπηρεσίες σε καλύτερη τιμή και ποιότητα, και πρόσθεσε ότι αυτό έγινε στη Σουηδία.
Απευθυνόμενος προς το κοινό που είχε επαγγελματίες του χώρου της Υγείας είπε «…Προσδοκώ οι επιχειρήσεις του χώρου να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και πιο εξωστρεφείς να προσφέρουν θέσεις εργασίας και ποιοτικές υπηρεσίες». Από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι το Δημόσιο θα κάνει μαζί τους συμφωνίες που θα προσφέρουν σταθερότητα για πέντε χρόνια ώστε να μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Επισήμανε ακόμη ότι το πρόγραμμα δεν είναι ούτε στατικό ούτε δογματικό, χρειάζεται συνεχή έλεγχο και επικαιροποίηση.
Γενικεύοντας ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι από το σύνολο των εκδηλώσεων του κόμματός του οι δύο πιο σημαντικές ημερίδες ήταν για την Παιδεία και για την Υγεία καθώς αποτελούν δύο από τις πιο βασικές όψεις του κοινωνικού προσώπου της ΝΔ, μαζί με την ασφάλεια των πολιτών.
Η σημερινή μας συνάντηση δεν γίνεται εν κενώ, ούτε σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο, ανέφερε και πρόσθεσε ότι η χώρα βιώνει τη λιτότητα και το ναυάγιο του μύθου για τέλος του μνημονίου, σύννεφα συγκεντρώνονται στον εθνικό ορίζοντα, ενώ οι τοξίνες της πόλωσης δηλητηριάζουν την δημόσια ζωή.
«Στο πλαίσιο αυτό η δημόσια Υγεία δεν είναι αυτόνομη πυξίδα, είναι στην καρδιά της κοινωνίας και ευημερεί σε συνθήκες Δημοκρατίας. Υγεία για λίγους σημαίνει Υγεία για τους ισχυρούς του χρήματος, Υγεία για τους πολλούς που είναι το σύνθημα της ΝΔ σημαίνει υγεία για ολόκληρη την κοινωνία», τόνισε.
Η επερχόμενη πολιτική αναμέτρηση, είπε ο κ. Μητσοτάκης θα είναι αναμέτρηση ανάμεσα στην πρόοδο και στη συντήρηση, και η υγεία δεν μπορεί να βελτιωθεί δίχως μία μεγάλη πολιτική αλλαγή και η αλλαγή αυτή είναι κοντά σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Χαρακτήρισε «εθνικό διακύβευμα» την συμπαράταξη των δυνάμεων της Ευρώπης του εκσυγχρονισμού και των μεγάλων αλλαγών και επανέλαβε ότι απευθύνεται σε όλες και όλους, σε προδομένους πολίτες από την διάψευση των προσδοκιών τους από τη κυβέρνηση, σε παλαιούς φίλους αλλά και σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων.
Κλείνοντας ανέφερε ότι «έχουμε την ακριβή διάγνωση του προβλήματος, τα συμπτώματα έχουν διαπιστωθεί αλλά ευτυχώς γνωρίζουμε την θεραπεία και το φάρμακο που είναι η πολιτική αλλαγή με απόφαση του ελληνικού λαού».
Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον τομέα Υγείας, στον αρμόδιο τομεάρχη Βασίλη Οικονόμου και στον Βασίλη Κοντοζαμάνη που είχε το κύριο βάρος της παρουσίασης και στην Γραμματεία Προγράμματος, στον αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη και τον Γιώργο Στεργίου.

Πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία:

Video

Uniquely strategize progressive markets rather than frictionless manufactured products. Collaboratively engineer reliable.

Advertisement

Advertisement Small

Flickr

 • Los Angelitos
 • Belle Alliance
 • General Sternwood's flacon
 • Fight
 • Last hurricane
 • Wise work
 • Old York
 • Totaly alone shoe
 • Miss Thin-Standing-Up

Follow Me

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

ThemeForest

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

Όλες οι κατηγορίες

Calendar

November 2021
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

RSS Meks Blog

 • 10 Best Knowledge Base & Wiki WordPress Themes 2021 15/09/2021
  Running a successful online business requires an exceptional WordPress knowledge base theme that organizes documentation and helps customers. Customization options, intuitive navigation, unique layouts, and fast responsiveness are just some of the features you need. The following 10 WordPress wiki themes represent the best options for 2021 and beyond. Explore the full range to determine […]
  Dusan Milovanovic
 • How to increase WordPress Memory Limit (quick fixes) 16/06/2021
  Here is a post about how to increase the memory limit in WordPress. Allowed memory size exhausted error message showed up in your WordPress installation? No worries – this is one of the most common errors in WordPress. You can apply an easy fix by increasing the memory limit in your PHP. Table of Contents […]
  Dusan Milovanovic
 • How to use (and why) WordPress sitemap plugin 01/03/2021
  Did you know that by knowing how to use the WordPress sitemap plugin you can significantly improve your site’s visibility and traffic? Although it isn’t mandatory to have a sitemap on your site, having one significantly improves the site’s quality, crawlability and indexing. All this is important for better optimization, which is why we wanted […]
  Ivana Cirkovic
 • 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] 18/01/2021
  You’re determined to start or improve your podcast but don’t know which podcast software to use to really make it stand out? We’ve got you! #podcasting Top 22 free and premium podcast software for your show #WordPressTips #podcasting The post 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! 23/11/2020
  Wondering how to improve digital storytelling with WordPress and build more awareness and exposure of your business? Let our guide lead the way. The post Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? 10/09/2020
  Did you know you can use the WordPress autoposting plugin for your content efforts and improve not only your time management but your business and visibility as well? The post How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide 15/08/2020
  Looking for ways and means to create a personal branding site? Well, look no further ’cause we’re giving away all the how-to’s to do it yourselves! The post How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings 16/07/2020
  Let’s take a look at some of the must-have WordPress content plugins and tools to use to improve both your UX and rankings. The post Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference 09/06/2020
  Missed WCEU 2020 and all the exciting stuff from there? Here are all the key takeaways and main points to remember so, take notes! The post WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide 14/05/2020
  Wondering how can you change WordPress username once you set up your blog or site? Read all about it in our helpful guide! The post How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic

Text

Distinctively utilize long-term high-impact total linkage whereas high-payoff experiences. Appropriately communicate 24/365.

Archives

Διαφημιζόμενοι

mastorakia.gr-24 ώρες το 24ωρο. Κλειδαράς, Υδραυλικός, Ηλεκτρολόγος, Αποφράξεις, Μερεμέτια. Τηλ: 210-3006363

Όλες οι αλλαγές του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών. Νο 4469/17-Επιχειρήσεις-Επαγγελματίες-Έμποροι–Ιδιώτες-Ρωτήστε μας και προστατευτείτε - Τηλ: 2110137600-1
24ωρη επίβλεψη και παρακολούθηση του κατοικιδίου σας σε πραγματικό χρόνο