Fitness & Διατροφή

Μπεζέδες με γκανάζ σοκολάτας και αλατισμένη καραμέλα

4 αλήθειες που ίσως δεν σου πει ο διαιτολόγος σου

Για τους μπεζέδες: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1000C. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια αβγών, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι η μαρέγκα να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, ενώ το μίξερ συνεχίζει να δουλεύει. Δυναμώνουμε το μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1,5-2 λεπτά. Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν αναποδογυρίζουμε τον κάδο του μίξερ και δεν πέφτει, αλλά μένει σταθερή. Στις λαμαρίνες του φούρνου στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και με ένα κουτάλι αφήνουμε κουταλιές μαρέγκας εδώ κι εκεί, λίγο ακανόνιστα. Ψήνουμε στον αέρα για 60 περίπου λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν καλά. Όταν ξεκολλάνε οι μπεζέδες από το χαρτί, είναι έτοιμοι. Αφήνουμε τους μπεζέδες στην άκρη να κρυώσουν καλά. Για την γκανάζ σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι και σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις λιώσουν τα υλικά, ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη, το…
Dimitrisskarmoutsos.grpalo.gr   ·   
πριν από 
9 ώρες 32 λεπτά  ·  
 

Πηγή: palo.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: