Fitness & Διατροφή

Κατσικάκι αυγολέμονο με σταμναγκάθι και κουμαρίτες

Κατσικάκι αυγολέμονο με σταμναγκάθι και κουμαρίτες

Το κατσικάκι αυγολέμονο με σταμναγκάθι και κουμαρίτες είναι μία κλασσική παραδοσιακή Χανιώτικη συνταγή. Ένα γιορτινό πιάτο που παντρεύει όλα τα τοπικά χαρακτηριστικά τρόφιμα όπως το κατσικάκι, το σταμναγκάθι και τους κουμαρίτες (μανιτάρια). Απόλυτο χαρακτηριστικό πιάτο της Κρητικής Διατροφής.Υλικά για το κατσικάκι αυγολέμονο1 κιλό σπάλα κατσικιού (κομμένο το κρέας σε μικρά κομμάτια)500 γρ ζεματισμένο σταμναγκάθι2 μέτρια κρεμμύδια200 γρ κουμαρίτες (είναι οι άγριοι πλευρώτοι)1 φύλλο δάφνης1 ματσάκι άνηθοΛίγο θυμάρι1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί2 αυγάΧυμός από ένα λεμόνιΞύσμα από ένα λεμόνι2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδοΆνθος αλατιούΦρεσκοτριμμένο πιπέρι μαύροΤρόπος παρασκευής Καθαρίζουμε το σταμναγκάθι και το ζεματίζουμε σε ζεστό αλατισμένο νερό. Σοτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μας, τους κουμαρίτες μας (καθαρισμένους, πλυμένους, και κομμένους στα 2). Σβήνουμε με…
Thehealthlab.grpalo.gr   ·   
πριν από 
9 ώρες 10 λεπτά  ·  
 

Πηγή: palo.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: