Πολιτική Πολιτική από το newsbeast.gr

Η απάντηση Πετρόπουλου για τα σφάλματα υπολογισμού στην καταβολή των αναδρομικών

Στα σφάλματα υπολογισμού της καταβολής αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νότη Μηταράκη, τονίζοντας ότι αυτά «εντοπίστηκαν άμεσα και άμεσα διορθώνονται».
Ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε ότι εγκαίρως οι δικαιούχοι ενημερώνονται αν έλαβαν λιγότερα, ώστε να τους επιστραφούν άμεσα αυτά που προβλέπει ο νόμος. Για τους δικαιούχους που έλαβαν παραπάνω αναδρομικά δεν διαταράσσεται η καθημερινότητά τους, διότι η παρακράτηση είναι τμηματική και δεν υπάρχει άμεση αξίωση για τα παραπάνω ποσά.

«Πάντα συνέβαιναν σφάλματα στον υπολογισμό. Οι δικές μας υπηρεσίες τα εντόπισαν και έσπευσαν να τα διορθώσουν. Γι’ αυτό υπάρχει διάταξη για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, η οποία δεν είναι τωρινή. Πάντα υπήρχε πρόνοια, γιατί το σύστημα μπορεί να έκανε λάθος υπολογισμό στον δικαιούχο. Αυτά είναι αναμενόμενα σφάλματα. Τα εντοπίσαμε και τα επιλύσαμε αμέσως», είπε ο υφυπουργός Εργασίας και εξήγησε ότι τα σφάλματα «οφείλονται στην πολυπλοκότητα του τρόπου υπολογισμού των διαφορών που θα έπρεπε να καταβληθούν», ανέφερε σχετικά.
Είναι ενδεικτικό, όπως επισήμανε ο υφυπουργός Εργασίας και μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι υπάρχει σύνταξη που καταβάλλεται από το 1961 σε διάδοχο. Καταβάλλονται, δηλαδή, συντάξεις για περιόδους που δεν υπήρχαν αναλυτικά στοιχεία και συνεπώς δεν ήταν επεξεργασμένα με τρόπο που να είναι ευχερής η απόδοση διαφορών.
«Η επίλυση του προβλήματος έγινε αμέσως. Διορθώνονται οι διαφορές και οι δικαιούχοι γνωρίζουν και οι ίδιοι, με προσωπική ενημέρωση, το ποσό που θα τους επιστραφεί. Η διαδικασία επιστροφής εισφορών είναι αυτή που προβλέπει ο νόμος. Η παρακράτηση είναι τμηματική και δεν υπάρχει άμεση αξίωση επιστροφής των ποσών που δόθηκαν παραπάνω. Συνεπώς γίνεται με τρόπο που να διευκολύνει εκείνον που έλαβε παραπάνω ποσό, για να το επιστρέψει χωρίς να διαταράσσεται η καθημερινότητά του», υπογράμμισε.
Τι αναφέρθηκε για την προσωπική διαφορά
Ο Νότης Μηταράκης, νωρίτερα, είχε ζητήσει από τον παριστάμενο υφυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή ποιας τάξης είναι οι αποκλίσεις, που οφείλονται τα λάθη και αν θα αναζητηθούν ευθύνες στα σφάλματα που εντοπίστηκαν, αναφορικά με την καταβολή των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια. Επισήμανε, ταυτόχρονα, η ότι το κόμμα του ψήφισε τον Νοέμβριο του 2018 τη διάταξη, αν και ήρθε με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση στη Βουλή, αφού η καταβολή των αναδρομικών για τα ειδικά μισθολόγια είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά.
«Η ΝΔ έχει ευθύνες για τα προβλήματα που σωρεύτηκαν και τρέχουμε για την επίλυσή τους, με δύσκολους όρους και σε δύσκολες συνθήκες», απάντησε ο υφυπουργός Εργασίας και πρόσθεσε: «Μην λέτε ότι το 2014 είχατε δρομολογήσει την επιστροφή, δώσατε ελλιπή επιστροφή και ήρθαμε εμείς να δώσουμε το ποσό που έπρεπε να δώσει η πολιτεία».
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έθεσε και το ζήτημα της προσωπικής διαφοράς την οποία χαρακτήρισε «εφεύρημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νόμο Κατρούγκαλου», που επηρεάζει άμεσα τους νέους συνταξιούχους.
Έθεσε και το ζήτημα των συντάξεων χηρείας, θέμα για το οποίο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με συνεχείς δηλώσεις παίζει με τον πόνο των ανθρώπων που ήδη η ζωή τους φέρθηκε σκληρά. Και ενώ συζητά, εδώ και μήνες, για το ενδεχόμενο να φέρει στη Βουλή μια νέα ρύθμιση, αυτή δεν έρχεται αν και λήγουν σύντομα προθεσμίες για τις χήρες που δεν έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας για να μην τους κοπεί η σύνταξη».
Ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιες συντάξεις είναι σε εκκρεμότητα, λόγω μιας νέας πρακτικής που εφαρμόζεται, να κλείνουν οι φάκελοι, αν λείπει έστω και ένα δικαιολογητικό.
«Αυτή η κυβέρνηση επιδιώκει να λύσει προβλήματα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια», απάντησε ο υφυπουργός Εργασίας και κάλεσε τη ΝΔ να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για τη διάλυση του ΕΦΚΑ για να επανέλθουμε στο παλαιό σύστημα με τις πολύ υψηλές εισφορές.
«Δεν μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις με τρόπο που να αγνοείτε το παρελθόν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η θνησιμότητα στην Ελλάδα, την περίοδο 2010 έως και το 2014, αυξήθηκε κατά 18% και οι αυτοκτονίες πολιτών ανήλθαν στο 7,2%. Η εικόνα των κάδων απορριμμάτων που άνθρωποι έψαχναν στα σκουπίδια, στην Αθήνα που είχαν εξαφανιστεί οι γάτες και οι σκύλοι, είναι μια εικόνα πραγματική η οποία έχει εκλείψει. Αντιμετωπίσαμε μια ανθρωπιστική κρίση στη χώρα και με δυσκολίες δημιουργήσαμε όρους για να τα καταστήσουμε αυτά παρελθόν» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας και επισήμανε ότι οι διαφορετικοί ασφαλιστικοί φορείς είχαν όλοι διαφορετικά πληροφοριακά συστήματα, πρόβλημα που έπρεπε να επιλυθεί από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Επίσης, για το θέμα της προσωπικής διαφοράς, ο υφυπουργός Εργασίας είπε ότι με τον νόμο που ψήφισε η Βουλή καταργήθηκε η περικοπή για την προσωπική διαφορά και άρα όλοι παίρνουν τη σύνταξη που ελάμβαναν και 620.000 θα παίρνουν σύνταξη μεγαλύτερη από εκείνη που έπαιρναν με το παλαιό σύστημα.
Τέλος, για τις συντάξεις χηρείας, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι το ενδιαφέρον της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι υποκριτικό, εφόσον επιμείνει στους σχεδιασμούς της που οδηγούν σε δραστικές περικοπές και σε συντάξεις κυμαινόμενες.
«Μην μας λέει η ΝΔ τι θα κάνει αυτή η κυβέρνηση με τις συντάξεις χηρείας. Αν η ΝΔ υλοποιήσει το σχέδιό της, απλώς δεν θα υπάρχουν συντάξεις χηρείας», επέμεινε, για να συμπληρώσει: «Σήμερα, κανένα πρόβλημα δεν έχει προκύψει και δεν έχει γίνει καμία περικοπή σε σύνταξη χηρείας ως τώρα, αφού ο νόμος προέβλεπε συμπλήρωση τριετίας που ολοκληρώνεται 13 Μαΐου 2019». Επισήμανε ακόμη ότι έχει αυξηθεί η βασική σύνταξη για τις χήρες αγρότισσες, από τα 73 στα 320 ευρώ, και πήγε στα 720 ευρώ η σύνταξη για χήρα με ανήλικο παιδί σε ΟΑΕΕ και ΙΚΑ.

Πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία:

Video

Uniquely strategize progressive markets rather than frictionless manufactured products. Collaboratively engineer reliable.

Advertisement

Advertisement Small

Flickr

 • good times
 • vilebrequines
 • Coral way
 • city of
 • anamorphic
 • lonely
 • pilates
 • horn
 • corridor

Follow Me

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

ThemeForest

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

Όλες οι κατηγορίες

Calendar

September 2021
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

RSS Meks Blog

 • 10 Best Knowledge Base & Wiki WordPress Themes 2021 15/09/2021
  Running a successful online business requires an exceptional WordPress knowledge base theme that organizes documentation and helps customers. Customization options, intuitive navigation, unique layouts, and fast responsiveness are just some of the features you need. The following 10 WordPress wiki themes represent the best options for 2021 and beyond. Explore the full range to determine […]
  Dusan Milovanovic
 • How to increase WordPress Memory Limit (quick fixes) 16/06/2021
  Here is a post about how to increase the memory limit in WordPress. Allowed memory size exhausted error message showed up in your WordPress installation? No worries – this is one of the most common errors in WordPress. You can apply an easy fix by increasing the memory limit in your PHP. Table of Contents […]
  Dusan Milovanovic
 • How to use (and why) WordPress sitemap plugin 01/03/2021
  Did you know that by knowing how to use the WordPress sitemap plugin you can significantly improve your site’s visibility and traffic? Although it isn’t mandatory to have a sitemap on your site, having one significantly improves the site’s quality, crawlability and indexing. All this is important for better optimization, which is why we wanted […]
  Ivana Cirkovic
 • 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] 18/01/2021
  You’re determined to start or improve your podcast but don’t know which podcast software to use to really make it stand out? We’ve got you! #podcasting Top 22 free and premium podcast software for your show #WordPressTips #podcasting The post 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! 23/11/2020
  Wondering how to improve digital storytelling with WordPress and build more awareness and exposure of your business? Let our guide lead the way. The post Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? 10/09/2020
  Did you know you can use the WordPress autoposting plugin for your content efforts and improve not only your time management but your business and visibility as well? The post How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide 15/08/2020
  Looking for ways and means to create a personal branding site? Well, look no further ’cause we’re giving away all the how-to’s to do it yourselves! The post How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings 16/07/2020
  Let’s take a look at some of the must-have WordPress content plugins and tools to use to improve both your UX and rankings. The post Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference 09/06/2020
  Missed WCEU 2020 and all the exciting stuff from there? Here are all the key takeaways and main points to remember so, take notes! The post WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide 14/05/2020
  Wondering how can you change WordPress username once you set up your blog or site? Read all about it in our helpful guide! The post How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic

Text

Distinctively utilize long-term high-impact total linkage whereas high-payoff experiences. Appropriately communicate 24/365.

Archives

Διαφημιζόμενοι

mastorakia.gr-24 ώρες το 24ωρο. Κλειδαράς, Υδραυλικός, Ηλεκτρολόγος, Αποφράξεις, Μερεμέτια. Τηλ: 210-3006363

Όλες οι αλλαγές του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών. Νο 4469/17-Επιχειρήσεις-Επαγγελματίες-Έμποροι–Ιδιώτες-Ρωτήστε μας και προστατευτείτε - Τηλ: 2110137600-1
24ωρη επίβλεψη και παρακολούθηση του κατοικιδίου σας σε πραγματικό χρόνο