Πολιτική Πολιτική από το newsbeast.gr

Η ανακύκλωση δεν μπορεί να περιμένει – Newsbeast

«Η ανακύκλωση δεν μπορεί να περιμένει, ούτε την αυτοδιοίκηση, ούτε την κεντρική διοίκηση να ωριμάσει» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας σε ημερίδα που οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).
«Τα πρόστιμα θα έρθουν για την μη ανακύκλωση στην χώρα μας και πρέπει να δείξουμε από τώρα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και ότι αξίζει στη Βόρεια Ελλάδα να το κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ζητώντας να προχωρήσουν τα έργα που αφορούν στις δύο μονάδες επεξεργασίες αποβλήτων (ΜΕΑ), καθώς έχει ανακοινωθεί μόνο η χωροθέτηση της μίας, στον Άγιο Αντώνιο Θεσσαλονίκης.

«Ζήτησα από την αυτοδιοίκηση να επιταχύνει την χωροθέτηση συνολικά των έργων καθώς έχουμε διαθέσει στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας 3,7 εκατομμύρια ευρώ και για τις 9 μονάδες κομποστοποίησης, όπου θα οδηγούνται τα οργανικά απορρίμματα για όλη την Κεντρική Μακεδονία.
Εχει ανακοινωθεί η πρώτη μονάδα επεξεργασίας ανατολικού τομέα και ζητήσαμε να ανακοινωθεί άμεσα και η δυτικού τομέα» τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «αυτή την απόφαση δεν πρέπει να την εισάγουμε στα αδιέξοδα των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά πολύ νωρίτερα να ανακοινωθούν οι περιοχές για να μπορέσουν να προχωρήσουν τα έργα». «Είναι αδιανόητο» συμπλήρωσε ο κ. Φάμελλος, «πάνω από το 80% των απορριμμάτων να πηγαίνει σήμερα στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: