Οικονομία Οικονομία από το sofokleousin.gr

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για έργα λυμάτων σε 14 οικισμούς

Την ένταξη 14 νέων οικισμών στο Πρόγραμμα «Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Υποδομών Λυμάτων» για τους οικισμούς Γ’ προτεραιότητας, με πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας,εγκρίνοντας μία νέα επικαιροποιημένη μεθοδολογία για τον τρόπο χαρακτηρισμού τους.

Ειδικότερα, με στόχο τη συμμόρφωση της Ελλάδας με την κοινοτική Οδηγία για τα αστικά λύματα εκπονήθηκε από το ΥΠΕΝ η νέα μεθοδολογία, η οποία διασφαλίζει μεγαλύτερη διαφάνεια και αντικειμενικότητα στον χαρακτηρισμό των οικισμών και στην ένταξή τους στον σχετικό κατάλογο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας.

Πλέον οι οικισμοί θα περιληφθούν άμεσα στον εθνικό σχεδιασμό για τα λύματα ώστε να μελετηθούν και να κατασκευαστούν τα αναγκαία έργα τα οποία θα συμβάλουν αποτελεσματικότερα στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη.

Οι οικισμοί που εντάσσονται στην κατηγορία Γ’ προτεραιότητας είναι:

Αλιστράτη ΠΕ Σερρών
Άσσηρος ΠΕ Θεσσαλονίκης
Βερδικούσα ΠΕ Λάρισας
Δίστομο ΠΕ Βοιωτίας
Καβαλλάρι ΠΕ Θεσσαλονίκης
Κάλαμος ΠΕ Ανατ. Αττικής
Καλλονή ΠΕ Λέσβου
Κωστακιοί ΠΕ Άρτας
Κρουσώνας ΠΕ Ηρακλείου
Μυτιληνιοί ΠΕ Σάμου
Νέα Μανωλάδα ΠΕ Ηλείας
Νέο Πετρίτσι ΠΕ Σερρών
Σέλερο ΠΕ Ξάνθης
Κάτω Σχολάρι ΠΕ Θεσσαλονίκης
Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΥΠΕΝ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε συνεργασία με τους αρμόδιους Φορείς προβαίνει σε συστηματικές ενέργειες ώστε η χώρα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που προβλέπει η κοινοτική Οδηγία 91/271/ΕΟΚ και να αποφύγει την επιβολή προστίμων που θα επιβάρυναν τους εθνικούς πόρους.

Πηγή:
sofokleousin.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: