Οικονομία Οικονομία από το sofokleousin.gr

Επίδομα παιδιού: Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα

Μέχρι το τέλος τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να ενεργοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΑ η πλατφόρμα Α21 για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους για επίδομα παιδιού 2019.

Αρχικά η υποβολή των νέων αιτήσεων για το επίδομα παιδιού πρέπει να γίνει από όλους τους δικαιούχους εκ νέου, αν και η καταβολή του επιδόματος θα βασιστεί στο εισόδημα που δηλώθηκε στις φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2018, δηλαδή με  βάση τα εισοδήματα που δηλώθηκαν για το 2017.

Αυτό γιατί η πλατφόρμα θα ανοίξει πριν την υποβολή των νέων δηλώσεων, που σύμφωνα με τις εξαγγελίες του οικονομικού επιτελείου θα ξεκινήσουν το Μάρτιο.

Όμως από την υποβολή των νέων φορολογικών δηλώσεων του 2019, και οι οποίες θα φορούν τα εισοδήματα του 2018, στο Α21 μέσω του TAXISnet θα γίνει συμψηφισμός στα ποσά που έλαβαν για το πρώτο δίμηνο του 2019 και είτε θα επιστρέψουν είτε θα λάβουν την ανάλογη διαφορά επιδόματος.

Όπως εκτιμάται μέχρι τέλη Μαρτίου θα καταβληθεί η πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού και οι πληρωμές θα συνεχιστούν ανά δίμηνο, με τη δεύτερη δόση να μπαίνει το τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου, την τρίτη στα τέλη Ιουλίου, την τέταρτη στα τέλη Σεπτεμβρίου, την πέμπτη στα τέλη Νοεμβρίου και την έκτη πριν από τις γιορτές.

Πηγή:
sofokleousin.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: