Οικονομία Οικονομία από το sofokleousin.gr

Ελληνικά ροδάκινα “βαφτίζονταν” σερβικά και πωλούνταν στη Ρωσία

Μεγάλη επιχείρηση της υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος της Σερβίας αποκάλυψε απάτη εισαγωγής ροδάκινων από την Ελλάδα και εν συνεχεία πώλησης στη ρωσική αγορά ως σερβικά.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε πως έγιναν 54 προσαγωγές αγροτών, οι οποίοι παρείχαν παραστατικά έγγραφα στους εμπόρους ώστε να “βαφτίζουν” σερβικά, τα ελληνικά φρούτα

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ρωσία και Σερβία διέπονται από μεταξύ τους καθεστώς ελευθέρου εμπορίου, εδώ και περίπου 20 χρόνια.

Το ΥΠΕΣ της Σερβίας ανέφερε πως το κύκλωμα που δρούσε από τα μέσα του 2017 μέχρι σήμερα, συμμετείχαν οι εταιρίες ”Coja Promet”, “Citrum AKZ” και “D&B Trans” όπως και μεγάλος αριθμός αγροτών.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι οι εταιρίες αυτές εισήγαγαν τα φρούτα από την Ελλάδα, στη συνέχεια εξασφάλιζαν παραστατικά παραγωγής από αγρότες, σε διάφορες περιοχές της Σερβίας και τα εξήγαγαν στην Ρωσία.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως τα διαφυγόντα κέρδη των εταιριών από αυτήν την παράνομη δραστηριότητα ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Πηγή:
sofokleousin.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: