Fitness & Διατροφή

Ειδήσεις – Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα…

Ειδήσεις - Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα...

Μέτριας Δυσκολίας / Προετοιμασία: 45′ Υλικά 3 κούπες ζάχαρη4 κούπες νερόφλούδα από 1 ακέρωτο λεμόνιξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι2/3 κούπας σπορέλαιο2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροσπασμένα150 γρ. κουβερτούρα Διαδικασία Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα λεμονιού και το μισό από το ξύσμα σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφήνουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε. Αφαιρούμε τη φλούδα. Ρίχνουμε σε μια σχετικά ρηχή κατσαρόλα το λάδι και το σιμιγδάλι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Θέλει αρκετή ώρα σοτάρισμα μέχρι να σκουρύνει το σιμιγδάλι, αλλά να μην καεί. Στο τέλος προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε όλο το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με την κουτάλα μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό και ο…
Kathimerini.grpalo.gr   ·   
πριν από 
23 ώρες 5 λεπτά  ·  
 

Πηγή: palo.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: