Fitness & Διατροφή

Ειδήσεις – Λαμπριάτικα καλιτσούνια από τα…

Ειδήσεις - Λαμπριάτικα καλιτσούνια από τα...

Τα σφακιανά καλιτσούνια που μας προτείνει η κ. Βουγιούκαλου είναι μεγαλύτερα από αυτά της υπόλοιπης Κρήτης. Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: 1 ώρα, Ψήσιμο: 25΄ Υλικά (για 20 – 25 τμχ.): Για το φύλλο 850 γρ. αλεύρι1 αυγό1/2 κουτ. γλυκού αλάτι1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο450 ml νερό Για τη γέμιση2 κιλά ανθότυρο4 αυγάτα φύλλα από 1/3 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένααλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το στόλισμα50 γρ. σουσάμι1 αυγό (ελαφρώς χτυπημένο) Διαδικασία Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο. Ρίχνουμε σταδιακά 450 ml νερό (μπορεί να χρειαστούμε λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο) και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη για 1 ώρα, να “ξεκουραστεί”. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 20 – 25 μικρές μπάλες. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη την κάθε…
Kathimerini.grpalo.gr   ·   
πριν από 
15 ώρες 34 λεπτά  ·  
 

Πηγή: palo.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: