Οικονομία Οικονομία από το sofokleousin.gr

Delphi Economic Forum: Η Ελλάδα, το φορολογικό αδιέξοδο και η ανασφάλεια της αδήλωτης εργασίας  

Τα προβλήματα και τις διαχρονικές στρεβλώσεις ενός από τα πιο περίπλοκα και δυσλειτουργικά φορολογικά συστήματα ανάμεσα σε 35 χώρες – μέλη του ΟΟΣΑ, αλλά και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για άμεση επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους, θα αναδείξουν ομιλητές διεθνούς κύρους στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2019. 

Πώς η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος μπορεί να άρει τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα, να αντιμετωπίσει τις οικονομικές ανισότητες και να καταπολεμήσει τα εκτεταμένα φαινόμενα φοροδιαφυγής;

Σε παράλληλα πάνελ και σε συζητήσεις εφ’ όλης της ύλης για τα κρίσιμα αυτά ζητήματα, ομιλητές όπως ο Διοικητής στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής και η Μαίρη Ψύλλα – Partner και Επικεφαλής του Φορολογικού τμήματος της PwC στην Ελλάδα θα εστιάσουν στον συνολικό επανασχεδιασμό του φορολογικού συστήματος, ώστε να καταστεί οικονομικά αποτελεσματικότερο, διευκολύνοντας την ανάπτυξη.

Ταυτόχρονα, από τη θεματική ατζέντα της τέταρτης συνδιάσκεψης, δεν θα μπορούσε να λείπει το ζητούμενο του περιορισμού της ανασφάλιστης εργασίας, με κύριους ομιλητές τον εκπρόσωπο της γενικής διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Chris Allen, τον επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Φραγκίσκο Κουτεντάκη και τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) Νίκο Βέττα, οι οποίοι θα αναλύσουν εναλλακτικές πρακτικές, προκειμένου να μην διογκωθεί περαιτέρω η «γκρίζα» οικονομία και να μην υποκατασταθεί η πλήρης απασχόληση από άλλες μορφές ευέλικτης εργασίας. 

Υπενθυμίζεται ότι το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια στην ΝΑ Ευρώπη και κάθε χρόνο συγκεντρώνει καταξιωμένες προσωπικότητες του πολιτικού, ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου, με στόχο την ανταλλαγή ιδεών, τη διαμόρφωση προτάσεων και την ανάπτυξη θέσεων, σχετικά με τις προκλήσεις του «Αύριο», θέτοντας ως στόχο την διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Στην 4ήμερη εκδήλωση φέτος θα συμμετέχουν περισσότεροι από 400 ομιλητές από 20 και πλέον χώρες, οι οποίοι θα συζητήσουν 80 καίριας σημασίας θέματα της πολιτικής, της οικονομίας, του πολιτισμού και των επιχειρήσεων.

Η ετήσια συνδιάσκεψη στοχεύει να καταγράψει τις παγκόσμιες τάσεις στην πολιτική, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, να αξιολογήσει τις επιπτώσεις τους και να σκιαγραφήσει ένα νέο ρεαλιστικό πλαίσιο στόχων και δράσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Θα επικεντρωθεί επίσης, στην ανάγκη της Ελλάδας για δομικές μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη στρατηγικών που θα οδηγήσουν σε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο διακυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, στόχος του Φόρουμ είναι να λειτουργήσει ως καταλύτης για έναν ειλικρινή, αποδοτικό διάλογο, ο οποίος θα ενεργοποιήσει το διανοητικό κεφάλαιο εντός και εκτός της χώρας, θα μετατρέψει την γνώση σε καινοτόμες και εξωστρεφείς δραστηριότητες και θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση της Ελλάδας στο παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι. 

Το παρών θα δώσουν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Ευρωπαίοι Επίτροποι, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και άλλοι επιφανείς καθηγητές, πολιτικοί και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι η ετήσια συνδιάσκεψη διοργανώνεται από την Αστική, μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Οικονομικό Φόρουμ Δελφών» που ιδρύθηκε το 2016. 

Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές, καθώς και για πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή στο Delphi Economic Forum επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr ή τη σελίδα στο FB https://www.facebook.com/delphiforum.

Πηγή:
sofokleousin.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: