Οικονομία Οικονομία από το sofokleousin.gr

Άνω του 65% η χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΤΜΕΔΕ

«Με αξιοπιστία και εξωστρέφεια χτίζουμε το μέλλον», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, κ. Κωνσταντίνος Μακέδος, κατά την παρουσίαση του δεύτερου ετήσιου απολογισμού του Ταμείου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ταμείου, παρουσία του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Tάσου Πετρόπουλου, του εκπροσώπου της ΝΔ και αν. Τομεάρχη Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΝΔ, Νότη Μηταράκη, της γενικής γραμματέα του Πανευρωπαϊκού Φορέα Εγγυοδοσίας (AECM), κας Katrin Sturm, του τεχνικού κόσμου και του τραπεζικού κλάδου. Σε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό, που απέστειλε ο πρόεδρος του AECM, Bernhard Sagmeister, συνεχάρη το ΤΜΕΔΕ για τις υψηλής ποιότητας ψηφιακές υπηρεσίες, που παρέχει, κάνοντας γνωστό ότι «το 2019 θα είναι έτος ψηφιοποίησης για τον AECM».

Πρόεδρος ΤΜΕΔΕ Κωνσταντίνος Μακέδος

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Μακέδο, «το ΤΜΕΔΕ και τη χρονιά που πέρασε, συνέχισε το ισχυρό εγγυοδοτικό του έργο, καταγράφοντας αύξηση κεφαλαίων σε ποσοστό 4,4% σε σχέση με το 2017 και εκδίδοντας τις εγγυητικές του επιστολές ψηφιακά, σε ποσοστό που ξεπερνάει το 65%».

Οι εγγυητικές επιστολές καλής εκτέλεσης αυξήθηκαν κατά ποσοστό 15,9%, σε σχέση με το 2017. Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του Ταμείου, το ΤΜΕΔΕ, τηρώντας τις καταστατικές του διατάξεις και εφαρμόζοντας τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, καταγράφει κέρδη, ύστερα από τον έλεγχο ορκωτών ελεγκτών λογιστών, που εκδόθηκε χωρίς τη διατύπωση επιφυλάξεων.

Εντός του 2018 και κατόπιν αξιολόγησης, το Ταμείο εντάχθηκε ως πλήρες μέλος στον Πανευρωπαϊκό Φορέα Εγγυοδοσίας A.E.C.M.. Σύμφωνα με τον κ. Μακέδο, «οι προοπτικές που ανοίγονται για τους πιστούχους είναι μεγάλες».

Όσον αφορά την περιουσία του Ταμείου, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, τη χρονιά που πέρασε, εκδόθηκαν και νέες Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες μεταβιβάστηκαν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, ενώ εντός του 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί από την Πολιτεία η μεταβίβαση του συνόλου της περιουσίας του ΤΜΕΔΕ, σύμφωνα με την εγκεκριμένη οικονομική μελέτη βιωσιμότητάς του.

«Αυτή την περιουσία έχουμε αναλάβει το χρέος όχι μόνο να τη διαφυλάξουμε σαν «κόρη οφθαλμού», αλλά και να την αξιοποιήσουμε, προκειμένου να αποτελεί βάση προκοπής και προόδου για τον Κλάδο και για τον τόπο», δήλωσε ο κ. Μακέδος.

Όπως επεσήμανε, «η διεύρυνση της συμμετοχής στην ATTICA BANK από το Ταμείο, ως ένα από τους βασικούς μετόχους της Τράπεζας, τοποθετεί το ΤΜΕΔΕ σε ένα νέο status υψηλών κανονιστικών απαιτήσεων και δεσμεύσεων, για την ανταπόκρισή του στον εποπτικό και διακριτό του ρόλο ως μέτοχος, απέναντι στην επένδυσή του. Η εκπλήρωση αυτών των δεσμεύσεων, όπως ξεκάθαρα προκύπτει και από την πρόσφατη θετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μετά από εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος και του SSM, επιφέρει σημαντική αναβάθμιση στους κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης του Φορέα μας. Στόχος μας, η αποτελεσματική υπεράσπιση μιας στρατηγικά διαχρονικής επένδυσης του κλάδου και η αυστηρή υποστήριξη και ώθηση – στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου ως μέτοχος – ώστε η Τράπεζα να εξυγιανθεί, να παράγει κέρδη και να επιτελεί τον αναπτυξιακό της σκοπό, ενισχύοντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τη «ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας».

Επιπλέον, εντός του 2018 οι δραστηριότητες του ΤΜΕΔΕ πιστοποιήθηκαν και για τη «διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων», ενώ σε πιλοτική εφαρμογή βρίσκεται η ανάπτυξη εξατομικευμένων ψηφιακών υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των μελών, καλύπτοντας κάθε ανάγκη τους, όπως έκδοση, επιστροφή εγγυητικών και πληρωμή οφειλών, μέσα από όλα τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα. Το ίδιο ισχύει και για εφαρμογές, που αφορούν τη διαχείριση και εξυπηρέτηση των εσωτερικών χρηστών του Ταμείου για την καλύτερη οργάνωση των καθημερινών διαδικασιών, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την αύξηση της διαφάνειας, άλλα και την εξοικονόμηση χρόνου και κόστους.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, διευρύνονται περαιτέρω οι υποστηρικτικές δράσεις του Ταμείου και «θα προχωρήσουμε στη λειτουργία Κλάδων ειδικών ασφαλιστικών παροχών στους τομείς Υγείας και Ασφάλειας σε τεχνικά επαγγέλματα και εταιρείες, προσαρμοσμένων στους κινδύνους άσκησης του επαγγέλματος του Μηχανικού».

Κλείνοντας ο κ. Μακέδος, τόνισε: «ο Κλάδος μας πρέπει και μπορεί να εισέλθει σε μία νέα φάση ωριμότητας» και έκανε λόγο για την ανάγκη εμπέδωσης μίας νέας κανονικότητας και σύνθεσης ενός εθνικού σχεδίου ανάπτυξης, με στόχο τη δημιουργία νέας ύλης έργων, «με πρόκριση των έργων, που μεγιστοποιούν το συνολικό αναπτυξιακό όφελος, αξιοποιούν και προστατεύουν τον φυσικό πλούτο και δημιουργούν θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «το φαινόμενο των αλόγιστων εκπτώσεων πρέπει να εκλείψει οριστικά» και πρόσθεσε: «η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η επίτευξη των διεθνών δεσμεύσεων, που έχει αναλάβει η χώρα, περιγράφουν το καινούργιο πεδίο μας», επισημαίνοντας ότι: «με αξιοπιστία και εξωστρέφεια, αυτό το μέλλον χτίζουμε».

Πρόεδρος ΤΕΕ Γιώργος Στασινός

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Γιώργος Στασινός, κατά τον χαιρετισμό του επεσήμανε τη μεγάλη σημασία της λειτουργίας του ΤΜΕΔΕ για τη στήριξη του Τεχνικού Κλάδου, η οποία όπως είπε, έγινε με την υποστήριξη τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη συνδρομή της Διοίκησης του ΤΕΕ. Τόνισε ότι «αν δεν υπήρχε το ΤΜΕΔΕ, ο κλάδος θα είχε καταστραφεί ολοσχερώς, καθώς δεν θα μπορούσαν να έχουν υποστήριξη εγγυοδοσίας οι μικροί και μεσαίοι μελετητές και εργολήπτες και θα ήταν εκτός αγοράς».Ο κ. Στασινός επεσήμανε την ανάγκη να αποδοθεί και η υπόλοιπη περιουσία του τ. ΤΣΜΕΔΕ/ΕΤΑΑ στο ΤΜΕΔΕ, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι αναγκαίο, έχει επιβεβαιωθεί από την αποτελεσματική διαχείριση, που επιτελείται και ότι χρειάζεται, για να έχει το ΤΜΕΔΕ τη δυνατότητα να επαυξήσει τις υπηρεσίες του προς τους Μηχανικούς μέλη του.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι σωρευμένες ασφαλιστικές οφειλές του Τεχνικού Κόσμου. Περισσότεροι από 56.000 ελεύθεροι επαγγελματίες Μηχανικοί είναι δέσμιοι αυτών των οφειλών, τόνισε και πρόσθεσε πως απαιτείται μία συνολική και γενναία ρύθμιση, «καθώς τα ενδιάμεσα μοντέλα, που έχουν εφαρμοστεί, έχουν αποτύχει», ζητώντας να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αντιπολίτευση.

Με έμφαση ο Γ. Στασινός ζήτησε επίσης να λυθεί για τους Μηχανικούς το πρόβλημα της διπλής ασφάλισης σε ΟΑΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ, με την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης και επίσης να μπει πλαφόν στον κλάδο υγείας, καθώς το σημερινό καθεστώς οδηγεί σε υπερβολικές εισφορές.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Γιώργος Στασινός, αφού σημείωσε ότι το ΤΜΕΔΕ είναι και μέτοχος κατά 32% της Attica Bank, τόνισε ότι «έχοντας καταψηφίσει τη συμμετοχή του τ. ΤΣΜΕΔΕ σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, εκτιμώντας ότι δεν ήταν καλή επένδυση για τους Μηχανικούς, όπως δυστυχώς επιβεβαιώθηκε και ότι δεν θα έπρεπε να έχουμε χάσει 800 εκ. ευρώ στην επένδυσή μας, επειδή δεν γινόταν σωστή διαχείριση, θα πω ποιες είναι οι προθέσεις μου για να τις ξέρουν όλοι», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε πολιτικά ή επιχειρηματικά ρουσφέτια». Ο ίδιος εξήγησε ότι «το γεγονός ότι δεν έχω πάρει ποτέ τηλέφωνο για να εξυπηρετούνται πολιτικοί και επιχειρηματίες, όπως ενδεχομένως γινόταν στο παρελθόν, δεν σημαίνει ότι δείχνω αδιαφορία».

Πρόεδρος του European Association of Guarantee Institutions (AECM), κ. Bernhard Sagmeister

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, που απέστειλε ο Πρόεδρος του European Association of Guarantee Institutions (AECM), κ. Bernhard Sagmeister, συνεχάρη το ΤΜΕΔΕ για τα αποτελέσματα του Δεύτερου Ετήσιου Απολογισμού και ειδικότερα σε σχέση με την αύξηση του κεφαλαίου για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που χορηγήθηκε μέσω εγγυητικών. Εξέφρασε δε τη χαρά του για το γεγονός ότι το Ταμείο αποτελεί ένα ζωτικής σημασίας μέλος του AECM, ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με ζητήματα ψηφιοποίησης. «Οι υπηρεσίες ψηφιοποίησης που παρέχετε είναι πολύ υψηλής ποιότητας», τόνισε, κάνοντας γνωστό ότι «φέτος θα είναι χρονιά ψηφιοποίησης για τον Οργανισμό». Όπως είπε: «αισθάνομαι πολύ περήφανος, που έχουμε ένα τόσο έμπειρο μέλος ανάμεσά μας, που είναι πολύ δραστήριο στην παροχή εγγυητικών με ψηφιακό τρόπο». 

Γενική Γραμματέας του AECM, κα Katrin Sturm

Η Γενική Γραμματέας του AECM Katrin Sturm, που παρέστη στην εκδήλωση, συνεχάρη το ΤΜΕΔΕ για το εξαιρετικά επιτυχές έτος 2018 και πρόσθεσε ότι το 2018 ήταν ένας ξεχωριστός χρόνος, καθώς στις 15 Οκτωβρίου ο Πανευρωπαϊκός Φορέας Εγγυοδοσίας υποδέχθηκε το ΤΜΕΔΕ. «Είμαστε υπερήφανοι να σας έχουμε ως μέλος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης: ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, εκ μέρους του υπουργείου Π.ΕΝ. ο κ. Δαμιανός Ανδρέου, η Πρόεδρος Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, καθηγήτρια Τόνια Μοροπούλου, ο Πρόεδρος της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, κ. Φώτης Κατσίγιαννης, ο Αν. Γενικός Διευθυντής της ΕΑΑΔΗΣΥ, κ. Ευάγγελος Καραμανλής, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Attica Bank, κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, κ. Θεόδωρος Πανταλάκης, ο Πρόεδρος του ΕΤΕΑΕΠ, κ. Νικόλαος Μπρίκης, ο Πρόεδρος της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, κ. Κώστας Δούκας, Μέλη της Διοίκησης και της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ, Πρόεδροι Συλλόγων Μηχανικών, Εργοληπτικών και Μελετητικών Οργανώσεων, καθώς επίσης στελέχη και εργαζόμενοι του ΤΜΕΔΕ.

 

Πηγή:
sofokleousin.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία:

Video

Uniquely strategize progressive markets rather than frictionless manufactured products. Collaboratively engineer reliable.

Advertisement

Advertisement Small

Flickr

 • Nos amis (à suivre)
 • Nos amis
 • Bougainville
 • Chakra
 • Khomsa man
 • Bou Argoub le lac
 • Bour Argoub (take 2)
 • dinars
 • Fatma (take 2)

Follow Me

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

ThemeForest

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

Όλες οι κατηγορίες

Calendar

May 2023
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

RSS Meks Blog

 • 10 Best Knowledge Base & Wiki WordPress Themes 2021 15/09/2021
  Running a successful online business requires an exceptional WordPress knowledge base theme that organizes documentation and helps customers. Customization options, intuitive navigation, unique layouts, and fast responsiveness are just some of the features you need. The following 10 WordPress wiki themes represent the best options for 2021 and beyond. Explore the full range to determine […]
  Dusan Milovanovic
 • How to increase WordPress Memory Limit (quick fixes) 16/06/2021
  Here is a post about how to increase the memory limit in WordPress. Allowed memory size exhausted error message showed up in your WordPress installation? No worries – this is one of the most common errors in WordPress. You can apply an easy fix by increasing the memory limit in your PHP. Table of Contents […]
  Dusan Milovanovic
 • How to use (and why) WordPress sitemap plugin 01/03/2021
  Did you know that by knowing how to use the WordPress sitemap plugin you can significantly improve your site’s visibility and traffic? Although it isn’t mandatory to have a sitemap on your site, having one significantly improves the site’s quality, crawlability and indexing. All this is important for better optimization, which is why we wanted […]
  Ivana Cirkovic
 • 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] 18/01/2021
  You’re determined to start or improve your podcast but don’t know which podcast software to use to really make it stand out? We’ve got you! #podcasting Top 22 free and premium podcast software for your show #WordPressTips #podcasting The post 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! 23/11/2020
  Wondering how to improve digital storytelling with WordPress and build more awareness and exposure of your business? Let our guide lead the way. The post Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? 10/09/2020
  Did you know you can use the WordPress autoposting plugin for your content efforts and improve not only your time management but your business and visibility as well? The post How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide 15/08/2020
  Looking for ways and means to create a personal branding site? Well, look no further ’cause we’re giving away all the how-to’s to do it yourselves! The post How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings 16/07/2020
  Let’s take a look at some of the must-have WordPress content plugins and tools to use to improve both your UX and rankings. The post Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference 09/06/2020
  Missed WCEU 2020 and all the exciting stuff from there? Here are all the key takeaways and main points to remember so, take notes! The post WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic
 • How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide 14/05/2020
  Wondering how can you change WordPress username once you set up your blog or site? Read all about it in our helpful guide! The post How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide appeared first on Meks.
  Ivana Cirkovic

Text

Distinctively utilize long-term high-impact total linkage whereas high-payoff experiences. Appropriately communicate 24/365.

Archives

Διαφημιζόμενοι

mastorakia.gr-24 ώρες το 24ωρο. Κλειδαράς, Υδραυλικός, Ηλεκτρολόγος, Αποφράξεις, Μερεμέτια. Τηλ: 210-3006363

Όλες οι αλλαγές του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών. Νο 4469/17-Επιχειρήσεις-Επαγγελματίες-Έμποροι–Ιδιώτες-Ρωτήστε μας και προστατευτείτε - Τηλ: 2110137600-1
24ωρη επίβλεψη και παρακολούθηση του κατοικιδίου σας σε πραγματικό χρόνο