Πολιτική Πολιτική από το sofokleousin.gr

Τσακαλώτος προς Στουρνάρα: Υπάρχει ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος για παροχές

Τσακαλώτος προς Στουρνάρα: Υπάρχει ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος για παροχές

Να ανατρέξει στον προϋπολογισμό και να δει προσεκτικά και τους οικονομικούς δείκτες για να διαπιστώσει ότι ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει για τα μέτρα παροχών, κάλεσε τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, απαντώντας στις αιτιάσεις του τελευταίου για τις ανησυχίες του ως προς τη διατήρηση των πλεονασμάτων.

Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κάλεσε τον  κ. Στουρνάρα να ανατρέξει στον προϋπολογισμό και να δει προσεκτικά και τους οικονομικούς δείκτες για να διαπιστώσει ότι ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει (σ.σ. για τα μέτρα που ψηφίστηκαν με ευρεία πλειοψηφία από τη Βουλή).

Συγκεκριμένα, ο υπουργός έγραψε: “Εκ παραδρομής σήμερα ο κ. Στουρνάρας διάβασε τους Π/Υ της δίκης του θητείας ως ΥΠΟΙΚ, όπου είχε μια κάποια δυστοκία στην επίτευξη στόχων. Είμαι βέβαιος ότι αν ανατρέξει στο δικό μας Π/Υ και δει προσεκτικά και τους οικονομικούς δείκτες, θα διαπιστώσει ότι ο απαιτούμενος δημοσιονομικός χώρος υπάρχει”.

Εκ παραδρομής σήμερα ο κ. Στουρνάρας διάβασε τους Π/Υ της δίκης του θητείας ως Υποικ, όπου είχε μια κάποια δυστοκία στην επίτευξη στόχων. Είμαι βέβαιος ότι αν ανατρέξει στο δικό μας Π/Υ κ δει προσεκτικά κ τους οικον. δείκτες θα διαπιστώσει ότι ο απαιτούμενος δημοσ. χώρος υπάρχει.
— Ευκλείδης Τσακαλώτος | Euclid Tsakalotos (@tsakalotos) 15 Μαΐου 2019

Το κλίμα νευρικότητας στην ελληνική αγορά κρατικού χρέους αντανακλά σε ένα βαθμό τις ανησυχίες των επενδυτών για τις δημοσιονομικές εξελίξεις, είχε τονίσει νωρίτερα ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Με βάση την έως τώρα πορεία του προϋπολογισμού, ο κεντρικός τραπεζίτης εκτιμά ότι δεν υπάρχει για φέτος δημοσιονομικός χώρος για πρόσθετες παροχές, πλέον εκείνων που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2019.

 

Πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: