Fitness & Διατροφή

Αργοψημένο χοιρινό ρολό με γλάσο κρέμας μηλόξιδου

4 αλήθειες που ίσως δεν σου πει ο διαιτολόγος σου

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC. Για το γλάσο: Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τον κύβο κότας και τον λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε την κρέμα μηλόξιδου με στέβια*, το χυμό πορτοκαλιού, το κρασί, τη μουστάρδα, το κέτσαπ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το γλάσο στην άκρη. Για τις πατάτες: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη. Για το χοιρινό: Βάζουμε το χοιρινό σε ένα μεγάλο ταψί και καρφώνουμε τα γαρύφαλλα στην πέτσα του κρέατος. Αραδιάζουμε γύρω από το κρέας τις πατάτες και τις περιχύνουμε με το μείγμα για πατάτες που φτιάξαμε. Αραδιάζουμε και τα πορτοκάλια γύρω από το κρέας. Περιχύνουμε το χοιρινό με το μισό γλάσο, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε το φαγητό για 2 ώρες, μέχρι να ροδίσει και να καραμελώσει. Κάθε ½ ώρα με ένα πινέλο αλείφουμε το…
Dimitrisskarmoutsos.grpalo.gr   ·   
πριν από 
10 ώρες 25 λεπτά  ·  
 

Πηγή: palo.gr

Ειδήσεις ανά κατηγορία: